Ztracené město

44%
Ztracené město
Ztracené město
Před čtyřiceti lety série několika přírodních katastrof vyvolaných globálním oteplováním úplně změnila podobu Země. Sedmdesát procent světové pevniny bylo zaplaveno mořem. Významná přímořská sídla úplně zmizela ze zemského povrchu nebo se zčásti ocitla pod mořskou hladinou. V oceánu se topí newyorská Socha Svobody, do nápisu Hollywood se opírají mořské vlny, Eiffelova věž se skrývá pod hladinou téměř celá a z legendární Cukrové homole v Riu se stal obyčejný kopec vystupující z vody. Proto Vatikán vysílá dva bratry na misi, která má jediný cíl: zachránit ze světa to, co z něj ještě zbylo. To jim ulehčí starobylý artefakt, pomocí kterého lze snížit hladinu oceánů. O artefakt však musí svést boj s přírodními živly a také s krutým padouchem, který by ho chtěl využít k ovládnutí celého světa.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
Hodně podivný a naprosto nezáživný film. Je tu smíchána spousta motivů a bohužel to jako celek naprosto nefunguje. Televizní atmosféra ještě daleko více prohlubuje hluchá místa a nevýraznost celého děje. O nějakém napětí či dobrodružství nemůže být vůbec řeč. Vatikán a zájem o artefakty bylo sice vyhledávané téma, ale spojit to z globálním oteplováním nebylo zrovna nejšťastnější. Po jednom zhlédnutí tento snímek jistojistě upadne v zapomnění.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Nic převratného. Slabší podprůměr. Kapku nudící, pokud nesleduje skalní fanda těchto filmů.
Medúska
Medúska
947 bodů
7
No jo no, tak bylo to takový lehce jednoduchý, ale zaplavený svět tam byl udělaný dobře, postavy dělaly co mají. Mě se to líbilo. Hledání artefaktu připomínalo Lovce pokladů či Indiho, ústřední myšlenka filmu, že hledaný artefakt zastaví další zaplavování zbylého světa je hodně sci-fi, ale to přece nevadí:-) Pro mě to bylo dobrodružný a tak ho i beru.

Dodatečné informace

Původní název:
Le secret du monde englouti (více)
  • NSR Ztracené město
  • NSR Le secret du monde englouti
  • NSR Lost City Raiders
  • NSR Os Invasores da Cidade Perdida
  • NSR To kynigi tou hamenou thisavrou
Země původu:
NSR, Německo
Ocenění:
Žádná ocenění