Nitro

50%
Nitro
Nitro

Max žije spokojeným životem společně se svou ženou Alicí a synem jménem Théo. Rodinná idyla se ale rozpadá ve chvíli, kdy se Alice ocitá na pokraji smrti a nutně potřebuje transplantaci srdce. Max synovi slibuje, že maminku zachrání, ale aby to mohl splnit, musí někde získat náhradní srdce. A to hodně rychle. Čas se neúprosně krátí a Maxovi nezbývá než znovu oživit kontakty ze svého neklidného mládí. Jeho rozhodnutí mu však mění život tak, jak vůbec nepředpokládal.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Zpočátku to vypadá na další snímek dle vzoru série ´Rychle a zběsile´ (2001- ) a svým způsobem tomu tak skutečně je. Adrenalinový francouzsko-kanadský snímek překvapuje fascinující podívanou. Motto filmu by mohlo znít: Jak daleko zajdete pro záchranu své milované? Umírá a potřebuje srdce. A o to tady celou dobu jde. Jde o srdce a jde o čas. Kromě ryze popcornové akční jízdě má děj ve vínku i slušnou dramatizaci, takže o volnomyšlenkářskou akci se také nejedná. děj obsahuje spoustu náhod, jako třeba v situaci, kdy unese a zabije domnělého mafiána, aby se z něj nakonec vyklubal tajný policajt. A také ohromného zjednodušení dějového vývoje. Je možné, aby jen tak někdo z civilistů přišel do nemocnice a přinesl k transplantaci potřebný orgán? Samozřejmě nesmysl a takových nesmyslů je tu víc. Do toho ještě nějaká ta retrospektiva, která ne vždy jde rozpoznat. Ale proč se vůbec zabývat nějakou věrohodností, když jde o pouhopouhou akční zábavu a o nic víc? Snímek nemá honosný rozpočet jako hollywoodské trháky a přesto se dá plně užít. A potvrdil to divácký zájem, který ve své době premiérového uvedení s přehledem vytlačil Bruce Willise se svým snímkem ´Smrtonosná past 4´ (2007). Takže prostě vypnou a užít si film, který má drive. Nic víc, nic míň.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Rádoby akční béčko, které se ještě snaží citově vydírat, ale nedaří se mu to. Je sice pravda, že zápletka se srdcem je poutavá a svým způsobem i originální, ale nějak to nefunguje a nedrží pohromadě. Akční scény jsou i na béčko dost nijaké, a dramatická linka je chladná. Občas zde hraje příjemná hudba, hlavní postava občas i sympatická, ale jinak je to slabé televizní béčko.

Dodatečné informace

Původní název:
Nitro (více)
  • Kanada Nitro
  • Kanada Adieu Max
Země původu:
Kanada
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Nitro