To

62%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Ale jo, šlo to. Působivá a depresivní knižní atmosféra tomu sice absolutně chybí a vůbec i celkově to ani za mák nedosahuje kvalit mistrné Kingovy předlohy, ale pro znalce knihy by neměl být sebemenší problém těch cca 170 minut vydržet. Bohužel je to TV film, do něhož tvůrci vložili sotva pár vinder a na příšerných efektech je to hodně znát. Režisérovi očividně kromě peněz scházela také odvaha, budující atmosféru nepodpořil žádnou nápaditou lekačkou ani žádnými alespoň trochu surovějšími záběry, Místo toho zůstane vždy jen u rozšklebený bílý držky, která jen dělá na dětičky bububu. A to je škoda, když pomyslím jaký potenciál v sobě nejen celý příběh, ale i samotná postava klauna Pennywise nese.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
No kdysi to byla pro někoho noční můra, ale dnes jde o poslabší horůrek. Stopáž je předlouhá a nesvědčí samotnému příběhu, který je postupem času nudnější a nudnější. Film se snaží vytvořit děsivou atmosféru, ale marně a bez úspěchu. Samotný konec je naprostá blbovina snad jen pro děti.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
To není nijak přelomový a délka 192 minut je přímo smrtící (stejně jako klaun) na televizní film. Naštěstí film nepřestává děsit ani na minutu. Tim Curry je přímo excelentní a dodává klaunovi tu správnou děsivost. Problém je, že kvůli délce občas film začne nudit, ale není to nic, co by filmu ubíralo na kvalitě. Jen se na něm už čas podepsal.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
prva (detska cast) za solidne 4 hviezdy, ale dospelacka cast nie je prilis dobra (za dve), takze celkovo taky priemer...
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
0
Pennywise byl tvárněn možná lépe než v nové adaptaci, kdy se hrálo na strašidelnost. Zde jde spíše o znepokojení. Vypadá jak okukující pedofil. Film je to ale mnohonásobně horší. Látka je odfláklá (to i v novější adaptaci), herci šíleně špatní, kulisy neinteresují a film nebaví. Televizní sračka prostě.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Ten film mám vrytý do paměti stejně silně, jako třeba prvního Vetřelce (strach z temných prostor) a první Čelisti (od 12ti mě k moři nikdo nedostal:). Možná je absurdní přirovnávat klauna k obřím monstrům (minimálně návštěvníci McDonalds nevěřícně kroutí hlavou), ale TO byl jedním z mála hororů, který mi v dětství skutečně solidně pocuchal nervovou základnu. To, že to je očividně televizní a že sem tam výkony „dospělých dětí“ úplně neštymují, mi bylo jasné již tehdy. Přesto si TO ony čtyři zaslouží. Dodnes nemám klauny rád a to o něčem už vypovídá:)
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
To se tenkrát vzali béčkový herci a dobrý nápad. V tomhle případě kniha od mistra hororu Stephena Kinga. Rozpočet byl sice malý, ale dokáže to navodit mrazivou atmosféru. Příběh je poutavý a natočené je to fakt pěkně. Co vytknout? Asi jen finále, kde se ukáže pravá podoba TO. To rozhodně sráží kvalitu filmu, ale jinak s tím nemám problém. Na televizní film, to je kvalitní horrůrek. - 80%.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Moje noční můra z dávných let. Tohle je přesně ten důvod, proč se děti bojí klaunů.
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
7.5
Nejhezčí ztělesnění zabijáckýho klauna v historii kinematografie.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
7.5
Myslím, že To má větší potenciál... Film je braný hlavně na život postav a na flashbacky do mládí. Můj osobní názor je, že se tvůrci měli více věnovat akčním scénám a né romantickým a party scénám... Film je z 90% v nějakých moderních budovách a v kanálu, kde to mělo být zajímavé je tak možná 5%...