Resident Evil: Apokalypsa

61%
Resident Evil: Apokalypsa
Plakát traileru

Alice byla jedním ze dvou lidí, kteří vyvázli z katastrofy, jež proměnila podzemní laboratoře mamutí biochemické korporace Umbrella Corporation ve smrtící past. Druhým byl Matt Addison - muž, který chtěl původně odhalit nekalé machinace mocné firmy. Spolu s Alicí unikl z tajného centra Umbrelly zamořeného hladovými Zombiemi a bleskurychlými mutanty. Sám se však stačil nakazit nebezpečným T-virem a vědci z Umbrelly se rozhodli zneužít ho k dalším experimentům. Nyní se Alice znovu ocitá na prahu zlého snu. Zpustošené Racoon City se změnilo vinou T-viru v město oživlých mrtvých. Bývalí zaměstnavatelé mladou ženu i tentokrát vhánějí do souboje, v němž musí bojovat a zabíjet, nebo bude sama zabita. Jejím hlavním protivníkem je tentokrát monstrum Nemesis. A není to nikdo jiný než hrůzně proměněný Matt ... Boj na život a na smrt ve městě mrtvých - to je úkol zkušené a novými schopnostmi obdařené Alice, odvážné Jill Valentine i jejich společníků - Carlose Olivery, Nicholaie a L.J.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Druhý Resident Evil je pro mě čistě bezduchá zombárna, která postrádá tajemno a atmosféru prvního dílu. Je to čistá městská akční hororová režba bez zásadnější myšlenky. Pokud to beru tak, je to ok. Ale RE se mohlo vydat daleko lepší cestou a druhý díl nasměroval tuto sérii do pekel.. mohla z toho být klidně kultovní série.. Apokalypsa u mě tedy za 60%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
4
Kdo zná videoherní předlohu, ví o co se jedná, takže musí uznat, že něco takového převést na filmové plátno není žádná brnkačka. Hra je jen o akci a tak podle toho vypadá i film. Děj se tak jeví jako podřadný. Druhý snímek začíná tam, kde předchozí první skončil. Pro jistotu se však připomene probuzení Alice v nemocnici v Raccoon City, aby následně poznala stav věci. Danou oblast zaplavili zombie, ze které se musí dostat dříve, než do ní vletí jaderná bomba. Musí se však prostřílet a že to nebude jednoduché nám právě ukazuje následující dění, ve kterém samozřejmě nezůstane sama. Po rekapitulaci probuzení Alice je tedy v následujících minutách na první pohled jasné, že je toto pokračování od předchozího snímku zcela odlišné. Akce, akce a zase jen akce. Ano, jako v té videohře. Jenomže něco takového ve filmu prostě vyznívá jinak. Pokud si někdo z diváků myslí, že se jedná o naprosto zbytečné pokračování, ve svém smyslu uhodil hřebíček na hlavičku. Tohle by stačilo pro seriálovou epizodu, kde čtyřicet minut stopáže postačí. Takhle se to zdá být zbytečně natahované, čímž se monotónnost všeho dění stane z diváckého pohledu hodně rychle únavné. Snaha o dramatizaci akce sice znatelná je, ale ten děj s nějakými odkazy a myšlenkami prostě chybí. Zkrátka a dobře, je to jako celek jednoduché až moc. Z akčního hlediska dejme tomu, ale jinak opravdu bída z nouzí. A nepomohla tomu ani prodloužená verze.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Nuda a trapné. Nevím, jestli má tento snímek ještě nějaké vlastnosti, ale já je nepostřehl.


Dodatečné informace

Původní název:
Resident Evil: Apocalypse (více)
  • NSR Resident Evil: Apokalypsa
  • NSR Resident Evil: Apocalypse
  • NSR Biohazard 2
  • NSR Biohazard 2: Apocalypse
  • NSR Ölümcül deney - Kiyamet
  • NSR Resident Evil 2
  • NSR Resident evil 2: Apocalipsis
  • NSR Resident Evil 2: Apocalipsis
  • NSR Resident Evil 2 - Apokalipsa
  • NSR Resident Evil - Apocalipse
  • NSR Resident evil - Apokalüpsis
  • NSR Resident evil: El apocalípsis
  • NSR Resident evil - L'apocalypse
  • NSR Resident Evil: Nemesis
  • NSR Обитель зла 2: Апокалипсис
Premiéra v ČR:
6. 1. 2005
Země původu:
NSR, Kanada, Francie, Německo, Velká Británie
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
129,39 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Resident Evil: Apokalypsa


Podobné


Powered byJustWatch