Clementine

29%
Clementine
Clementine
Policista Kim (Jun Lee) je propuštěn pro své brutální způsoby vyšetřování. Podsvětí ho najímá jako gladiátora do ilegálních zápasů v aréně. Jednoho dne se rozhodne ukončitsvoji kariéru, protože se chce postarat o svoji dcerku Sa Rang. Gangsteři ji ale unesou a Kim se musí vrátit do ringu, aby jí vybojoval svobodu. Ocitá se tak tváří v tvář "Králi ringu" Jackovi Millerovi (Steven Seagal), muži, který ještě nikdy neprohrál.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
2
Zpočátku je třeba uvést, že ´Clementine´ je název americké lidové písničky, kterou známe i v podání Jiřího Šlitra, samozřejmě s českým textem, a je o smutku. A právě o smutku je celý tento snímek, proto byl dle písně zvolen název, byť je prezentován neoriginálním příběhem o zápasníkovi taekwondo, který je únosem své dcery donucen bojovat v nelegálním zápase. Jeden by tímto řekl, další typická Segalovka, ale chyba lávky. Tady je vše zcela jinak. Snímek samozřejmě na Seagala láká, ale ten tu má pouhý neparný štěk na samém konci celého dějství, coby neporazitelný šampion v ilegálních zápasech. Takže nic než finta distributora na diváky. Hlavní role se zhostil Jihokorejec Jun Lee a jeho malou dcerku si zahrála Seo-woo Eun, kolem které se to všechno točí. Jde o to, jak dívenka poznala svou matku, o které si myslela, že je mrtvá a jak přes ohromné výbuchy emocí dala své rodiče zase dohromady. Ony trable s ilegálním zápasem jsou jen okrajové. Takže se v podstatě jedná o silný emoční rodinný snímek, který však vypadá jako sestřih nějaké jihokorejské telenovely. Tady se skutečně vše veze ve smutku a slzách, takže snímek si v tomto odvětví dokážou užít právě snad jen fanoušci televizních telenovel. Takový emoční nával nikdo jiný snad nedokáže pojmout. Pro ostatní se tedy bohužel jedná o naprostou filmovou katastrofu. Pro zajímavost, ona výše zmíněná píseň tu kousek i zazní a to v podání Seo-woo Eun a jak jinak, během pláče.
Matli
Matli
8 300 bodů
2
Tak hlavně Seagal tam byl asi dvě minuty ve finální bitce, která stejně nebyla nic moc. Celkově to je prostě špatně natočené rodinné drama s korejskýma hercema co neumějí hrát (to není žádné překvapení). Takže stěží hvězdička za druhou (ze dvou) bojovou scénu uprostřed filmu, kde i trošku lítala krev, ale žádná sláva. Musel jsem to přetáčet, jinak bych asi u těch keců umřel. 9%
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
0
Nechte se zlákat, Seagal tam je cca 5 minut a je to špatně natočená pí*ovina.

Dodatečné informace

Původní název:
Clementine (více)
  • Jižní Korea Clementine
  • Jižní Korea Desafio Final
  • Jižní Korea The Enemy
Země původu:
Jižní Korea, Korejská republika, USA
Rozpočet:
2,3 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění