Thunderbolt a Lightfoot

67%
Thunderbolt a Lightfoot
Plakát traileru

Sedm let po značně odvážné bankovní loupeži se vychytralý zloděj Thunderbolt znovu chystá do akce. Protože je ale na útěku před bývalými parťáky, přibírá k sobě prostořekého pobudu Lightfoota. Nejdřív to mezi nimi pořádně skřípe, ale později se z nich stanou parťáci na život a na smrt...




Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
7
Kdyby byl Eastwood herečtěji výraznější a jeho postava osobnostně zajímavější, film by by to vytáhlo výše. Protagonista mi totiž přišel poměrně slabej, čímž strádá i ta přátelská vztahovost mezi jeho parťákem, což má být srdce celého příběhu. Mladý Bridges spolu s jinými postavami vynikly více. V mých očích film velmi pozvedají epizodky s různými vyšinutými individui, které hrdinové v první půlce filmu potkávají. Jednak jsou tato setkání pamětihodná a zábavná. Druhak vytváří dojem, že se příběh odehrává ve svébytném prostředí, které nemá na lidskou duši příznivý dopad. Škoda, že tento motiv není více rozvinut a film je ve výsledku spíše bezpředmětný a nesoustředěný. Druhá půlka filmu je totiž orientovaná na loupež a následný útek. Ze scénáře však šlo vytěžit více: Bylo by lepší, kdyby film  více akcentoval, že je třeba získat prachy, aby bylo možno z této zpropadené země nebezpečných cvoků uniknout, načež by se ti dva dali dohromady za účelem pomoci si k tomuto záměru. Jejich přátelství by se rozvíjelo a vyvinulo natolik, že závěrečný heist by jim sice přinesl prachy, ale jednoho z nich by stál život, načež by si ten druhý uvědomil, že by všechny ty získané prachy klidně vyměnil za takového parťáka.  <--- Pro tohle všechno je ve scénáři prostor, takřka to tam všechno je, ale jakoby si to Cimino pořádně neuvědomoval a nebyl tak schopen tyto mativy náležitě artikulovat.
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
8
Zprvu se jeví jako příjemný, řekl bych takový pohodový, průměrný film. Spíše komedie o pár pomatených lupičích, ale přestože jde o peníze ukryté na místě kde zatím vyrostla škola, nemá to nic společného s Modrým bleskem(Martin Lawrence) nebo Svatým rokem. Dojem se změní ve chvíli kdy parta přejde do akce. Skupinka se mimochodem skládá ze zkušeného lupiče(Clinta Eastwooda), velmi mladého Jeffa Bridgese a dvou gangsterů, kteří jakoby vypadli z Reservoir Dogs.

Dodatečné informace

Původní název:
Thunderbolt a Lightfoot (více)
  • USA Thunderbolt a Lightfoot
  • USA Thunderbolt and Lightfoot
Země původu:
USA
Rozpočet:
4 mil. USD
Tržby:
25 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch