Rocky Horror Picture Show

74%
Rocky Horror Picture Show
Kuriózní parodie na béčkové horrory s trochou sci-fi a rockové muziky, která vznikla podle již 25 let úspěšného britského muzikálu. Film i muzikál se záhy po uvedení staly kultovním hitem. Je to taková erotická noční můra, která neuznává žádné hranice. Mladý pár Janet (Susan Sarandon) a Brad (Barry Bostwick) se ztratí na silnici v dešti a narazí do kostela doktora Frank-A-Furtera (Tim Curry) - transvestity, který zrovna pořádá výroční shromáždění návštěvníků z planety Transsexual galaxie Transylvania.



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
5
Já vlastně ani nevím jak to mám hodnotit. Na jednu stranu geniálně ujeté včele s úžasně perverzným Currym, ale na druhou stranu ořividně levné a místy až moc mimo mísu. Cejch kultu, který si snímek během let získal díky své bizarnosti mluví za vše. V mém osobním hodnocení to vidím někde na 5/10. Na můj vkus je to prostě až moc ujeté.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Po opětovném zhlédnutí, kdy je možné rozklíčovat děj (a zároveň ho víc hodit za hlavu), se to odhaluje jako mnohem chytřejší podívaná.
Fingon
16 886 bodů
8
70% Některé písně jsou úžasné (vede u mně Touch-a, touch-a, touch-a touch me, zajímavá je i ta co zpívá Meat Loaf) a už úvodní song Double feature oznamující několik starých sci-fi filmů (vybavuje se mi Zakázaná planeta, Flash Gordon, King Kong, inspirace se určitě hledala i u Doktora Divnolásky - čekal jsem, kdy profesor vstane a začně vyřvávat "Mein Führer, I can walk" - a snad i u Eda Wooda, ten kriminalista/vypravěč byl přesně jako Criswell A HLAVNĚ SUSAN SARANDON VYPADÁ V KORZETU I VE SPODNÍM PRÁDLE SAKRA DOBŘE a já bych už to souvětí mohl konečně ukončit, že... no tak jiná vystoupení mě zas tak moc nebrala.


Dodatečné informace

Původní název:
The Rocky Horror Picture Show (více)
  • USA Rocky Horror Picture Show
  • USA The Rocky Horror Picture Show
Premiéra v ČR:
15. 1. 2001
Distributor:
AČFK
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Rocky Horror Picture Show je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Rocky Horror Picture Show


Podobné


Powered byJustWatch