Kontraband

52%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Jean-Claude Van Damme a Hark Tsui podruhé ve spojení v oblasti, jan jinak, akčního filmu, tentokrát v rychlejší, zběsilejší, ztřeštěnější a, co si budeme povídat, v nejnelogičtější akci, tedy již plně v hongkongském stylu. Tedy v hongkongsky zábavném a vzrušujícím komediálním špionážním thrilleru. Zábavný a vzrušující samozřejmě je pro fanoušky hongkongských akčních filmů. V Hollywoodu tomuto stylu konečně otevřeli dveře králi akčního filmu, což není nikdo jiný než John Woo, a tak toho využil i právě Hark Tsui. V zábavné lince opět dopomohl Rob Schneider a dá se říct, že do těchto akčních skopičin se hodil daleko více, než o tři roky starším filmu ´Soudce Dredd´ (1995), kde vytvořil komickou figurku vedle Sylvestera Stalloneho. děj je samozřejmě totálně mimo. Tolik nesmyslností a nejpodivnějších etud aby jinak divák pohledal. Jedná-li se samozřejmě o film alá Hollywood. V hongkongské kinematografii je bylo ve své době něco takového doslova tradicí. Nakonec, v devadesátkách jsme si tyto filmu ve videopujčovnách rádi půjčovali. Takže tu máme opět frenetickou akční jízdu jak na horské v celé své bláznivosti. Tsui do každého kopance, skoku či úderu dodal mnoho diváckého vzrušení podpořené typickými detailními záběry, rychlým střihem a stylovými pomalými záběry. Snímek se tak pevně udržuje ve svižném tempu jak v akčních scénách, tak i těch neakčních. Málo se ví, že na choreografii pracoval Sammo Hung, který tímto na Západě v podstatě představil to nejlepší hongkongské kinematografie. Nakonec, filmy jeho a Jackieho Chana mluví samy za sebe. Snímek po celé své stopáži tak nikdy nepolevuje a duo Van Damme a Schneider skutečně funguje. Takže co. Jedná se o filmovou směs zběsilé akce a bláznivé komedie plně v hongkongské stylu cílený jen na fanoušky takových filmů, kteří dokážou vypnout a jen se bavit. Hledat dějovou logiku a smysle kde není ani náznakem skutečně nemá smysl hledat.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5.5
Kontraband je poslední film devadesátých let kdy byl JCVD pod hlavičkou velkých studií a jeho filmy se uváděly v tisícovkách kin. Díky příšernému PR tohoto filmu, které absolutně nezvládlo Van Dammovy vyhrocené potíže se závislostí na kokainu skončil film velkou katastrofou. Místy by to chtělo být komedie a Rob Schneider se snaží, ale moc to nefunguje.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
4
"Kdybych měl peníze, spoustu peněz, založím vlastí fotbalovou ligu, kde by hrály jenom ženský." - "Proč?" - "Byl bych tam jedinej chlap." Jean Kláda v boji proti padělatelům. Scénář je trochu zamotanější, ale není hloupý ani deb*lní. Přeci jenom autor scénáře má na svědomí filmy jako - Komando, Běžící muž či Smrtonosná past 1 a 2. Myslím si, že kdyby hrál hlavní roli někdo jiný, tak je to v červeném. Van Damme je jeden z mála herců, který se všude tváří stejně. Ve tváři má kamenný výraz a je naprosto bez emocí. Film zachraňuje: Čokoládová kráska Lela Rochon a vtipálek Rob Schneider. No a nejlepší akční sekvence jsou v závěru na lodi. "Žádný akční film není bez potu úplný." Na Van Damma jsem alergický, ale sem 2 hvězdy píchnu. - 40%.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
5.5
Poměrně vtipný akční film. Kde jinde taky uvidíte běžet Jean-Claude Van Damma s rikšou v padělaných džínách s kvalitní obuví od světoznámé značky Pumma :D Sekundující, tehdy ještě ne moc známí Rob Schneider tomu na humoru ještě přidává.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Akční film s Van Dammem,který i pobaví.Celkem dobrá podívaná.Dávám tomuto filmu 60 procent.
Režisér
Režisér
179 bodů
0
Slátanina