Tetovaný

70%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Nestává se každý den,aby se vám před kamerou sešly dvě legendy francouzského filmu. Úžasná komedie s typicky originálním námět a hlavně hereckou show těchto dvou legend. Během těchto devadesáti minut neexistuje hluché místo a i díky tomu patří Tetovaný mezi nejlepší komedie všech dob.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Herecká legenda francouzského filmu Jean Gabin a mistr schizofrenních postav Louis De Funes v jednom filmu. Jeden je vysloužilý legionář s tetováním od slavného malíře Modigilianiho a druhý potrhlý obchodník s uměním. A to by nebylo, aby obchodník za každou cenu neusiloval o získání onoho tetování. Je pro to ochoten udělat naprosto vše a tak komedie plná nástrah a překvapení může začít. Pro Louise to byla ohromná výzva a jak se sám nechal později slyšet, měl velké obavy, aby se vedle Jeana neztrapnil. Nestalo se a naopak vznikla nestárnoucí komedie, kde si to oba dva viditelně užívají. Píše se o hereckých koncertech obou protagonistů? Neomylně je to tak.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Výjimečná dvojice ve vynikající komedii.
avenis
avenis
7 963 bodů
8
Nevím, zda Gabin a Funés opravdu neměli jeden druhého rádi, jak se píše, ale z tohoto flmu čiší pravý opak. Oba si své role jak se patří užívali a místy je znát náznak Funésova špatně ovládaného pobaveného úsměvu. Zápletka není špatná a sportovní etudy jsou prostě boží. "Oui!" "Non!" "Oui, oui!" "Non, non!" (17.8.2022) Dnes jsem si všimla, že uprostřed filmu zní hudba (Modigliani blues), která nápadně připomíná hudbu z Růžového pantera. Vypadá to, jako by Georges Garvarentz tak trochu okopíroval Henriho Manciniho. (5.7.2023)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
10
Jean Gabin a Louis de Funès - co chtít od této komedie víc, než skvělou zábavu?! Námět je originální, Garvarentzova hudba skvělá. "Le tatoué" baví i po padesáti letech! Jean Gabin i Louis de Funès byli opravdu páni herci!
kawa
3 388 bodů
9
Výborná francouzská komedie, kde Louis de Funés hraje svůj part pošinutého obchodníka s uměním skvěle, a Jean Gabin svou hřmotnou postavou dává příběhu špetku uvěřitelnosti a vkusu. Mimořádné spojení dvou filmových hereckýxh legend dopadlo na jedničku. Další herci jsou už jen chabá stafáž.
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8
Skvělá komedie o obchodním vztahu mezi dvěma odlišnými světy.