Tenkrát na Západě

88%
Tenkrát na Západě
Tenkrát na Západě (Once Upon a Time in the West) je legendární western Sergia Leoneho s nezapomenutelnou hudbou od Ennia Morriconeho. Mladá paní McBainová právě přijela do svého nového domova, aby našla celou svou rodinu vyvražděnou. Kdosi pase po pozemcích jejího zesnulého manžela a bezbranná žena si musí poradit s psanci potloukajícími se kolem farmy i s plánem na pomstu. Nečekanou pomoc jí nabídne bezejmenný střelec zvaný Harmonika, který má s desperáty zodpovědnými za zmasakrování její rodiny, nevyřízené účty...



Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Pomalý líný western se skvělou atmosférou a nejlepší hudbou v historii filmu. Film je na mě příliš dlouhý, abych ho viděl celý, tak jsem ho musel napoprvé zhlédnout na dvakrát. Samozřejmě skvělé zpracování a geniální hudba.. kvalita, která nestárne..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
10
Pokud by měl být zachován jeden jediný film, který by mimozemské rase měl tohle umění představit v jeho maximálním potenciálu, bude to Tenkrát na Západě. Geniální barokně monumentální dílo větší než svět.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Další z těch filmů, které musím vidět každoročně. V dětství jsem si sice myslel, že mé Mayovky žádný western nepřekoná (ani ti Stateční se mi kdysi tak nelíbili), jenže TnZ je úplně jiná liga.. krásně nostalgický, žádné happyendy...navíc to obsazení správňáka Fondy do role Franka bylo hodně chytré (asi jako kdyby si v devatesátkách Hanks střihl Spaceyho roli v Seven).


Dodatečné informace

Původní název:
C'era una volta il West (více)
  • Itálie Tenkrát na Západě
  • Itálie C'era una volta il West
  • Itálie Once Upon a Time in the West
  • Itálie Spiel mir das Lied vom Tod
  • Itálie Vtedy na Západe
Premiéra v ČR:
21. 3. 2013
Distributor:
AČFK
Země původu:
Itálie, USA
Čeština:
Tenkrát na Západě je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch