Ten svetr si nesvlíkej

66%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 372 bodů
6
V sedmdesátých a na začátku osmdesátých let se natočilo spousta perfektních komedií. Tento velmi dobře a řekl bych klasicky obsazený film se ovšem příliš nepovedl. Nic mi na něm nevadí a klidně se na něj občas znovu podívám, ale nepřináší mi nic navíc. Potrhlá komedie s obyčejnou zápletkou. Prostě na mě ten příběh nějak nezafungoval.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Pedantský Nárožný ve výborné komedii, co nenudí a po celou dobu baví.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8.5
"Formuluj přesně", vynikající hláška pedantského Petra Nárožného jako hlavy rodiny, pro kterou bych ho v reálu pravděpodobně zabila, ale ve filmu se vždycky "odrovnám". Další scéna, při které se náramně bavím, nastává v okamžiku balení do lázní: "Neříkej soustavně králíkovi kočka, já to prostě nesnesu!... A dej sem tu kočku!" "Nestůj nade mnou, vydýcháváš mi vzduch" (paní Zázvorková) je rovněž skvělá hláška! Jo, jo, i socialistická komedie může pobavit. Nechodili jsme jen šedými ulicemi s uplakanýma očima!!
pitryx
pitryx
1 262 bodů
6
Budu formulovat přesně. Velmi dobrá komedie s několika opravdu vydařenými hláškami. Pan nárožný je skvělý. Bohužel mi zu vydí pár scén a to, jak z toho nakonec udělali tvůrci málem tragédii. Tím to dost pokazili. Mělo se to nést celé v tom veselejším duchu. Přechod mezi scénami je trošku rychlý, ale na legraci to nic neubere.