Tajemství Ocelového města

72%
Tajemství Ocelového města
Plakát traileru
Fantastický dobrodružný příběh na motivy románu Julese Verna. Před více než sto lety vzrušila svět zpráva o dědictví půl miliardy franků. Jeden z dědiců, doktor Francois Sarrasin, vybudoval město Fortuna pro blaho obyvatel. Druhý, profesor chemie Erik Janus, postavil velkou zbrojní továrnu ve městě, které nazval "Ocelové". Sarrasin, znepokojen tímto zbrojením, vysílá do Ocelového města vyjednávače. Současně se tam tajně vydává i Sarrasinův zeť, inženýr Marcel Zodiak. Po příchodu do města se Marcel stane svědkem havárie střely, po jejíž explozi zasažení lidé v několika okamžicích zmrznou. Poprvé se tak setkává s hrozným vynálezem válečného šílence Januse, s dělem, jehož střela ničí vše živé, avšak materiální statky zachovává nezměněny pro útočníka... (CS Film)



Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Tento film mám bůhví proč strašně rád. fascinoval mě svou tajemností už od dětství a tak nějak mi to zůstalo a i teď se na něj občas rád podívám. Jeden herec lepší než druhý. Typicky české ztvárnění sci-fi je jedinečné a nepřestává mě ani po letech bavit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Takovou sílu jako předloha to boužel nemá. Herci sice jedou na plno, ta myšlenka je tady taky jasně zřetelná, ale kór v dnešní době už takové zpracování prostě neohromí. Navíc mi v té dvojroli Hanzlík moc neseděl, toho sviňáka zahrát dobře zas tak neumí.
Pas
Pas
6 225 bodů
9.5
"Památce Julese Verna, který mnohé znal a předvídal..." Lépe to ani napsat nemohli. Jako mě kdysi ohromilo vizionářství Karla Čapka ve filmu Krakatit, tak musím nyní smeknout i pred Julesem Vernem.... možná by se až sám divil, jak nadčasovou myšlenku ve svém díle ztvárnil, kdyby byl svědkem událostí dnešního světa. Co se týče zpracování filmu, to je jednoznačně na výbornou - od plejády vynikajících herců, přes úžasnou výpravu až po dokonalé vytvoření sugestivní atmosféry ocelového města a i celkově vyznění poselství tohoto příběhu... nadčasové dílo po všech stránkách.Holomráz.

Dodatečné informace

Původní název:
Tajemství Ocelového města (více)
  • Československo Tajemství Ocelového města
  • Československo Az acélváros titka
  • Československo Das Geheimnis der stählernen Stadt
  • Československo Stålbyens hemmelighed
  • Československo Stålstadens hemlighet
  • Československo Tajemnica Stalowego Miasta
  • Československo Tajemství Ocelového mesta
  • Československo The Secret of Steel City
  • Československo The Secret of the Steel Town
Premiéra v ČR:
11. 5. 1979
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Tajemství Ocelového města je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch