Kam se poděla sedmá rota?

81%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Natočit vtipnou válečnou komedií není vůbec lehké,ale Francouzi to vždy uměli skvěle. V této komedii to není tak,že bych se smál celou dobu,ale když už se nějaká gag objevil,tak byl opravdu geniální. Je pěkné vidět,že Francouzi tuto část své historie dokážou brát s nadhledem a ještě jí díky takovým filmům dokáží odlehčit.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Tento film jsem viděl s jiným dabingem a dříve se mi líbil více. Musím říct, že je to dost přeceňovaná komedie. První polovina je vyloženě mdlá a ta druhá naivní i když už s troškou humoru. Satira na válku a odvahu Francouzského vojska za Druhé světové války. Je to obyčejné a celý film působí pohodově. Za mě nic extra.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Klasická francouzská komedie s chytrým humorem, který se musí líbit snad každému. I když je děj filmu zasazen přímo do časů nejtvrdší německé okupace, je až neuvěřitelné, jak ho režisér s výpomocí skvělých herců dokázal dokonale odlehčit a připravit divákovi tak zábavný a absurdní pohled na celou záležitost. Takové válčení bych si nechal klidně také líbit...
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Tenhle první díl je zkrátka patří do zlaté pokladnice francouzských komedií a vždy vykouzlí úsměv a dobrou náladu. Je tu cítit úžasná nenucenost a pohoda a vše spolu krásně hraje. Film na který se opakovaně rád podívám.
kubas369
4 086 bodů
8
Ach ty letní večery u babičky a dědy za mého dětství na to se nedá zapomenout stejně jako na tuhle povedenou francouzskou komedii, kterou mám z mým dětstvím silně spjatou.
sisisi
sisisi
441 bodů
10
Natočit film s válečným tématem tak, aby se diváci neustále museli smát vytvořeným situacím, je těžké, ale tady se to povedlo. Ty situace ale nejsou nijak přetažené za vlasy, jako v některých amerických filmech, ale mají úroveň.
chilli.off
chilli.off
263 bodů
7
fajn francouzská komedie z dětství