Na stromě

61%
Na stromě
Neuvěřitelná historka se odehraje v průběhu několika dnů na pokraji pobřežních útesů v koruně velké pinie, v jejíchž větvích uvízne havarovaný vůz. V něm sedí bohatý průmyslník Henri Roubier, vyznamný stavitel dálnic, mladý stopař a atraktivní dáma se psem. Při noční jízdě značně podrážděný Roubier dostane smyk a vůz se v prudké zatáčce zřítí z útesu. Spadne však do koruny pinie rostoucí nad propastí. I malé porušení rovnováhy znamená pád do moře... (woody)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Na stromě bych zařadil mezi slabší komedie s Funésem v hlavní roli,která dojela hlavně na to,že zas tolik vtipu nepobrala.Celý film se odehrává v jednom autě na jednom stromě. Tohle nedokázal zachránit ani De Funés a to už je co říct,protože je jinak prvotřídní tahounem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
5
Bohužel nejslabší film Louise de Funèse z jeho nejslavnějšího období avšak ne jeho vinou. Jeho postava je opět živelná a cholerická, ale vše se utápí na velice slabém scénáři, který byl údajně během natáčení velice často měněn. Ono to natáčení vůbec doprovázely problémy, což se na snímku prostě muselo projevit. A tak se ve výsledku z příběhu především vytrácí zamýšlená kritika francouzské společnosti ve své době a vliv médií. Máme tu bohatého magnáta, zřejmě socialistického mladíka hledajícího dobrodružství a nevěrnou mladou ženu a tito tři uvíznou na stromě na skále po automobilové nehodě. Sociální rozdíly na jednom stísněném místě bez možnosti uniknout. A k tomu všemu se přidává vliv médií k dané skutečnosti a jejich prezentace stavu událostí, čestná manželka, církev a velká korporace připravená udělat cokoliv v zájmu co největších zisků. Zkrátka syrový realismus v té své nejabsurdnější podobě. Byť byla myšlenka správná a zásadová, nepodařilo se ji zrealizovat podle představ a tak vznikla filmová podivnost, která místy sice nepatrně dokáže vyvolat úsměv, ale spíše bohužel úsměv kyselý až zahořklý. Snad jedinou zajímavostí týkající se tohoto snímku je šestá účast Oliviera de Funèse a také poslední. Je to vinou neúspěchu snímku? Těžko říct. Každopádně s otcem natočil oněch šest filmů kde se v žádném případě neztratil a i tak je toho víc než dost.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Toto snad né. Rozhodně nudnější komedie od Funèse.

Dodatečné informace

Původní název:
Sur un arbre perché (více)
  • Na stromě
  • Itálie Sur un arbre perché
  • Itálie Aggrappato ad un albero, in bilico su un precipizio a strapiombo sul mare
  • Itálie Bil på avvägar
  • Itálie Caídos sobre un árbol
  • Itálie Daldaki otomobil
  • Itálie Fennakadva a fán
  • Itálie Na strome
  • Itálie Numa Árvore Empoleirado
  • Itálie Zawieszeni na drzewie
Premiéra v ČR:
2. 3. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
Itálie, Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch