Knoflíková válka

75%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
To jak máme blízko k francouzské kinematografii dokládá i tento snímek. Nejen, že nám jsou blízké francouzské komedie ( dobře, mluvím tedy hlavně za sebe ), ale v Knoflíkové válce lze najít mix českých filmů, jako je Obecná škola, Bylo nás pět, Lišáci, Myšáci a Šibeničák, či dění ve Stínadlech Jaroslava Foglara. Kdybych v tomto filmu pro děti a mládež neustále neslyšel řeči o Francii a kluci evidentně neotvírali pusy jinak, než na česky dabing, klidně bych uvěřil, že se dívám na Český film pro děti ze šedesátých let.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9
Výborný film, který nebylo zase potřeba točit znovu! Nijak nezastaral! Asi je to film spíš pro kluky, ale mně se líbil už v těch šedesátých letech, kdy mi bylo nějakých osm, devět let. Nádherné hlášky, především známá věta malého Gibusíka :"Kdybych to byl býval věděl, tak bych sem byl býval nechodil."
výfuk
výfuk
2 975 bodů
8
Příběh jako Harry Potter známý odevšat. Nový film jsem považoval za katastrofu, ale zjistil jsem, že se od tohoto ani tolik neliší. Zajímavě a hezky odvyprávěný příběh, z prvky rozmazlenosti, ale i hnusoty (viz zajíc a liška). Znám lepší filmy, ale v porovnání s posledním filmem, je to úžasné.
robingarfield
76 bodů
7.5
Velmi milý film, který mě vždycky znovu přenese do dětství. Takoví jsme byli, a až člověk žasne, že se česká realita od té francouzské zas tolik nelišila. Chtě nechtě musím srovnávat i s foglarovkami, na kterých jsem také vyrůstal, ale zde je to čistý život, bez zidealizovaných hochů jako ve foglarovkách. Takhle jsme to měli, a brali jsme to všechno naprosto vážně - to až s odstupem času v dospělosti v tom člověk vidí hry a zlobení.