Škola základ života

83%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Velká podobnost s filmem Cesta do hlubin študákovy duše. Ani tento film nepatří k mým neoblíbenějším, ale rozhodně mě neurazí. Je to trošku zkostnatělé a dnes tomu mladí asi neporozumí. Za mě je to jeden z naších nejpřeceňovanějších filmů, ale co člověk to názor.. zde s proudem nepopluji..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Sympatický film plný příjemných hlášek, který je v jádru nejspíš nadčasový. Jen škoda, že dnešní učitelé už ztratili schopnost najít nakonec rozumné řešení nehledě na antipatie a drzost studentů zase ztratila zde přítomnou grácii a opodstatněnost. Ale taková je holt doba.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Platí tady v podstatě to samé, co jsem psal u "Cesty do hlubin študákovy duše". Zlatý klenot československé předválečné tvorby, který i po téměř 80 letech neztratil nic ze svého lesku a vtipu. Hlavně hodiny němčiny a latiny jsou prostě úžasné!
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
I po letech stále dokáže pobavit hláškami, výborným obsazením a scénářem. Nestárnoucí klasika.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Co k téhle předválečné československé klasice říci více, než že Martin Frič byl génius filmového plátna a ta noblesa co září z jeho filmů se nedá napodobit a herecké výkony a osobitost dnes již legend jsou třešničkou na dortu, který jak se zdá nestárne.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9.5
Výborná komedie, plná nezapomenutelných scén a hlášek. Nechce se věřit, že tento film (a také "Cesta do hlubin študákovy duše") byl natočen ve 30. letech dvacátého století! "Nechceš jít večer do biografu?" - "A co dávají?" - "Ve Víru vášní." - "Ale kdepak, to mě nebaví!" - "Co blázníš, člověče? Vždyť to máme zakázaný!" - "Vážně? Tak to bych šel. A víš určitě, že to máme zakázaný? Abychom se nezbodli!" - "Samo, litr!" - "Tak pojď! Jdeme na ty vášně ve víru." :-) Třicátá léta se chýlila ke konci, strach o naši republiku narůstal a točily se lepší a lepší filmy (např. o rok později ještě lepší "Cesta do hlubin študákovy duše".)
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9.5
nejlepší film českého filmu...
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
8
Stejne jako na Cestu do hlubin studakovi duse, se i na tuhle starou klasiku vzdy rada podivam...na filmu ocenuji zejmena laskavy a inteligentni humor (nejpovedenejsi scena je dle meho nazoru pri cteni revu septimy resp. "taxonomie" clenu profesorskeho sboru)
Petrson
Petrson
4 166 bodů
8.5
Klasika své doby.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
5
Film má v sobě dětinskost jako Cesta do hlubin študákovi duše. Ale tady je jí víc. Tohle se mi prostě nelíbilo.