Mluv

72%
Mluv
Mluv
Melinda Sordino je mladá dívka chodící do deváté třídy. Nyní začal nový školní rok. Je samozřejmé, že nikdo se na školu netěší, ale ona obzvláště. Všichni její přátelé se k ní totiž po té osudné noci otočili zády a dívají se na ni skrze prsty. Dokonce i její nejlepší kamarádky, s nimiž se přátelila už mnoho let. Melinda je otřesená zážitkem a snaží se na to zapomenout a žít dál, jenže nic nejde tak lehce. Vzpomíná na ten osudový den, ve kterém se to všechno stalo, a vzpomínky vyplouvají na povrch. Ve škole se s ní nikdo nebaví, Melinda se zhorší v učení. Nejstrašnější na tom však je to, že její rodiče nic netuší a myslí si, že je vše v naprostém pořádku. Chudák dívka marně hledá někde oporu.



nikol125
nikol125
2 781 bodů
9
K tomuto filmu jsem se dostala díky tomu, že jsem četla knihu Mluv od Laurie Halse Anderson. Ze začátku mě moc nezaujala, ale tak od půlky jsem hltala každé slovo. Na to, že je kniha zfilmovaná jsem narazila náhodou. Ještě víc mě upoutal tím, že hlavní roli hraje Kristen Stewart. Film je skvěle zpracovaný. Za mě palec nahoru.
Vurhor
Vurhor
2 021 bodů
8
Teen dramat ze školního prostředí, kde je hlavní hrdina jakýsi vyvrhel, se kterým se nikdo nebaví, je už venku mnoho. Obvykle si je ale moc neužívám, protože většina z nich sleduje poměrně dost stejnou šablonu, což po nějakém čase začne nudit. Speak je ale jednou z těch příjemnějších výjimek. I když je zde hlavní hrdinka také "podivným" outsiderem, film pro to má velice dobrý a pochopitelný důvod. Týká se jisté tragické události, která je divákovi představována po kouscích, díky tomu snímek dobře udržuje divákovu pozornost z čiré zvědavosti z toho, co se vlastně stalo. Je to velice chytré a intimní nahlédnutí do mysli mladého člověka, kterému se stala poměrně dost nepříjemná věc, se kterou se ale s nikým nesvěřil, což ho ještě o to více užírá. I přestože to je tématem poměrně vážný film, je zajímavé, že se tak v mnohých situacích neprezentuje, některé scény tak mají docela odlehčený nádech. Nálepku dramatu si ale přesto zaslouží. Velice pěkná podívaná. A nevěřil bych, že to někdy řeknu, ale Kristen Stewart v hlavní roli je tu fakt dobrá. Jakože fakt. Škoda, že o čtyři roky později se jí stala osudnou nejtrapnější upírská série se třpytícím se Cedricem Diggorym.
Dennys
459 bodů
9.5
Skvěle natočený nezávislý film, který člověka potěší i přes ne zrovna pozitivní téma. Také je třeba zmínit skvělý výkon Kristen Stewart, kvůli které jsem si film pouštěla. Takovéhle filmy by se měli točit častěji :)

Dodatečné informace

Původní název:
Speak (více)
  • USA Mluv
  • USA Speak
  • USA Mila mou
  • USA Milise mou
Země původu:
USA
Rozpočet:
1 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění