Šeptej

69%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Chudák Anna. Zdrhne z domova, aby poznala svět a... narazí na takovou tlupu nezajímavých pozérů. Že to jsou neherci je až moc vidět (Ondříček není Forman aby s nimi uměl tak mistrovsky pracovat), příběh je dost o ničem a hudba Colorfactory mi lezla na nervy už kdysi. 4/10
Fingon
16 886 bodů
8
70% Příjemný malý filmík. Nic jsem od něj nečekal a přesto mě celkem potěšil.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Slibný debut Davida Ondříčka, který jsem poprvé viděl v patnácti letech, takže jsem pochopitelně věděl, vo co gou. Film nás ani ne tak na příběh lákal na dobrou hudbu a taky, že se na to dobře dívalo. Ten film každopádně velice nepěkně zestárl a pro dnešní generaci je nepochopitelný. Takže spíš nostalgie.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
6.5
Já jsem se v mládí nebavila po klubech, neexperimentovala s drogami, ani se netoulala po nocích. Nicméně film mi připadal zajímavý. Hlavně mě zaujala osmnáctiletá Tatiana Vilhelmová, která v něm představuje šestnáctiletou studentku vojenského gymnázia Annu. Také zajímavým zážitkem byl mladý Martin Myšička v roli duševně nevyrovnaného homosexuálního prostituta Kytky a již zemřelý Bořivoj Navrátil, jak mu rozmlouvá sebevraždu skokem z mostu. Akorát jako romantický bych tento film neoznačila. K romantice má tedy daleko. Ale ta atmosféra podzimu v parku na mě dýchla krásně. Pak se mi líbila "žrací" scénka ve vlaku a rozostřené černobílé obrazy, simulující "psí" vidění dogy Kosmose.
kawa
3 388 bodů
7
Psychedelická komedie pražských feťáků a gayů, která i po 20 letech překvapivě drží tempo a rytmus. Příběh bez začátku a bez konce jen tak plyne a nechává člověka jet na vlně euforie. Nic moc světoborného , ale funguje. Role a roličky obsazeny pražskými umělci.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Pokud jste se v mládí nebavili po klubech, neexperimentovali s drogami, netoulali se po nocích ulicemi velkoměsta, pak vás film asi moc nezaujme. Asi jako mého švagra z maloměsta, odpůrce hudby, alkoholu a kouření vůbec. Proto se také odvážím tvrdit, že je film generační výpovědí. Já měl to štěstí, že mě premiéra filmu trefila přesně v době, kdy jsem prožíval stejný příběh, jako naši hrdinové. Potkával jsem stejné exoty a ufony, pohyboval se po stejných místech, na kterých jsem hledal čistotu ztělesněnou zde naivní dívkou přicházející jakoby z jiného světa. Ten film mám prostě rád a se soundtrackem jsem strávil mnoho hodin. Nad ránem, ve vaně.
Renfield
Renfield
2 582 bodů
3.5
Tak ani po letech a kompletní filmografii Davida Ondříčka, jsem jeho prvotině na chuť nepřišel. Celé to hezky barevně vypadá, kamera je velmi zajímavá, ale co ten "příběh"? Věřím, že takhle někdo žil, snad i žije, ale co s tím? Co postavy, do závěrečných titulků zcela nezajímavé, neznámé. Film je velmi krátký, přesto často úmorně nudný, navíc herecky velmi neherecký, snad až na pár známých jmen. Hold si nepřipadám jako z jiné planety a podobně jsem naštěstí nikdy nežil, tak možná to je ten důvod.
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
6
Šeptej začíná velmi nadějně. Klasicky ondříčkovská divná atmosféra a ještě více švihnuté postavy. Vše graduje až k parádní scéně na diskotéce a pak se vše jakoby rozsype. Budování postav a příběhu jde do kopru a nakonec se mi zdá, že film nic neuzavírá a fakt nemá konec. Prostě závěr je zničehonic. Ale za 3/4 filmu, která mě dostávala, dávám aspoň ten průměr.