Šakalí léta

72%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Pár chytlavých melodií a především nevyužitý potenciál. Hřebejk točí moc bezpečně, aby to mohlo fungovat.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Český muzikál dopadne buď skvěle jako Starci na chmelu nebo Rebelové nebo jako totální průšvih, třeba ta šílenost od Mádla a Radun, kterou radši nikdo neviděl. Šakalí léta mají dobré písničky Ivana Hlase, příběh je jalový, ale to u muzikálu bývá pravidlem, ale herecky je to slušné a zrežírované je to také dobře. Tohle je tedy ta první skupina.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Aby mě zaujal nějaký muzikál, to už musí být opravdu něco, což se tady jen potvrdilo. Taneční choerografie sice nebyly vůbec špatné a herci odvedli maximum, ale z mého pohledu strašně nesympaticky nazpívané písničky a hlavně bezpáteřní příběh to zase sráží tvrdě do kolen.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Hmm snad první muzikál co mě i bavil.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Herecký koncert Martina Dejdara. A "pecky" Ivana Hlase, např. "Táhněte do háje" či "Na kolena". Někdo říká, že "Rebelové" jsou lepší, ale já bych dala "Šakalím létům" o deset bodů víc. A na to, že to je prvotina Jana Hřebejka, tak OPRAVDU povedené!!!
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Klasika s pár nezapomenutelnými scénami doplněná pořádnými hity.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
česká hudební klasika...
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Český lev 1993 : nejlepší film a vyzobla ho TV Nova, zatím co ČT nechala Krávu Karla Kachyni na televizních obrazovkách. Mohl to být zajímavý souboj o prvního skleněného lva, kdyby i tento film byl v kinech (a později byl ).
kawa
3 388 bodů
7
ČESKÝ LEV ZA NEJLEPŠÍ FILM 1993. Filmový muzikál střídá komické a dramatické scény, při konci ale již ztrácí nit se soudností úplně, vrcholem je Abrhám v dresu amerického šerifa.
Sarpele
Sarpele
2 434 bodů
8
Ze všech Hřebejkových filmů mám Šakalí léta nejradši. Sice není nijak převratný, ale má jiskru, která se z dalších filmů dvojice Hřebejk-Jarchovský nějak vytratila. Je v tom víc nadšení pro věc než snahy předat divákovi nějakou všeobecně platnou pravdu o české povaze resp. minulosti.