Letadla, vlaky, automobily

75%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Krásná komedie "starých časů". Steve Martin a John Candy, hvězdy komedií své doby a chemie mezi nimi fungovala skvělé. Roadmovie a dva chlápci rozdílného ražení a z jiných poměru. U této komdie jsem se od plich zasmál a je to opravdu jednoduchá přímočará legrace.. i takové komedie občas můžu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
John Hughes točil vždy spíš pro děti (Sám doma) nebo teenagery (Snídaňový klub), ale tohle je zřejmě jeho jediná komedie určená pro dospělé publikum, ale i jako dítě jsem se u ní tenkrát bavil, a to zejména díky Johnu Candymu, který byl neskutečný talent. Dobrodružná road movie plná gagů slušně pobaví.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Tvorba Johna Hughese je vlastně takovým krásným poselstvím, že feel-good komedie se dá postavit na ústřední dvojici. Vynikající Steve Martin, který se v každém záběru dokáže tvářit nenuceně a přesto naštvaně, že mu toho loosera bez větších problémů věřím. Huges mu ale do protipólu dal svého kamaráda Johna Candyho, který hraje opět to, pro co byl stvořen. Chlápka, co mu to moc mluví, ale za to je tak neodolatelně příjemný, že jakýkoliv gag, který udělá, je klenot situační komedie a jeho obličej a výraz prodá zbytek. Od tohohle chlápka bych si tu československou slonovinu koupil :). Ta chemie je nepopsatelná a kupící se vtipné situace nedají člověku vydechnout, že pod 80% procent jít nelze. Někdy si pustím znovu.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
8.5
Vcelku povedené a moc vtipné.