Texaský masakr motorovou pilou 2

50%
Texaský masakr motorovou pilou 2
Plakát traileru

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper).




Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Co k tomu říct. Béčkový horor, který má i scény kvality C a níže. Film bych úplně nezatracoval, má scény s hutnou atmosférou o kterou se stará hlavně psychopat s destičkou místo kusu lebky. Hlavní "hrdina" ač s motorovkou působí dosti nemotorně, nemluvě o nemotorné prapodivné postavě poldy.. No stojí to za shlédnutí, ale každý to asi nedokouká :)
lamps
lamps
15 156 bodů
2
Jestli jednička byla (a navždy bude) hororové zlato, tohle je odpadní směsice exkrementů tchořů s žaludečními problémy. Dovést původně nejděsivějšího představitelného záporáka k tomu, aby naháněl záchvaty smíchu, to chce opravdu nepopsatelnou dávku tvůrčí imbecility, kterou se Tobe Hooper po svém prvotním úspěchu bohužel nakazil. Chápu, že se záměrně hraje na odlehčenější notu, ale takhle skrz na skrz špatný a absolutně nesoudržný trash se vážně jen tak nevidí - Dennis Hopper asi v půlce osmdesátých let potřeboval peníze na fet fakticky naléhavě, že se tomuhle skvostu upsal. Jediné malé klady vidím v ucházející hudbě, maskách (obzvlášť dědeček je fakt top) a uječené ženštině, která v mini nevypadá zle a má na svědomí nejlepší scénu filmu - lačné přejíždění motorovkou po odhaleném stehně.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Škoda, že tvůrci nebyli schopni vypotit lepší scénář - na tom to totiž selhává především. Osobně mi nevadí, že pokračování nejde ve stylu prvního dílu. Principiálně nemám problém s tím, navazovat na kult způsobem, který se proti němu stylově vymezuje, ač se mi zdá, že to většinou nedopadává moc dobře. A fanoušci mohou být právem naštvaní - i proto je zdejší hodnocení tak slabé. Přesto film jisté kvality má. Díky kulisám a maskám to stále vypadá lépe, než kterékoliv novější pokračování či remake. Původní Texaský Masakr však dobře pracoval s gradací a divák se u něj opravdu mohl chvílemi děsit. Pokračování však nikterak dobře nepracuje s gradací, což lze trochu omluvit tím, že divák stejně ví, co přijde. Dvojka chce být spíše jakousi ztřeštěnou krvavou satirou, která nadhodí témata (konzum, malý obchodníci) dostatečně je však nerozpracovává, tudíž o nějaké důvtipné reflexi nemůže být řeč. Sám jsem se rovněž vůbec nezasmál. Na druhou stranu - ani nenudil. Každopádně si nemyslím, že je to dobré v tom, jaké to chce být - že to nenaplnilo svůj potenciál. Vzhledem k tomu, že jedinými zajímavými a zábavnými postavami jsou ti zdegenerovaní vidláci, tak bych se zaměřil na ně, na jejich bizarní soužití, přežívání a příležitostné řádění. Divák však k těmto degenerátům přistupuje skrze jiné (zcela nezajímavé) postavy. Jedna z nich (Dennis Hopper) si to rozdá s Leatherfacem s motorovkami. Ten souboj je ale docela trapnej, protože prostě nelze nechat herce nechat bojovat se zapnutými motorovkami a udělat to tak, aby to vypadalo věrohodně. Dále mě pak otravují nejrůznější "drobnosti" typu: - Postava je v ohrožení, ale minutu čeká a čumí, než vezme zbraň. - Postava vidí, že by jiná postava mohla získat výhodu, ale nijak nevyužije příležitosti jí v tom zamezit. To jsou prvky, které kazí každý film, jichž se jich dopustí. Diváka to vytrhuje, namísto toho, aby ho dílo vtahovalo.

Dodatečné informace

Původní název:
The Texas Chainsaw Massacre Part 2 (více)
  • USA Texaský masakr motorovou pilou 2
  • USA The Texas Chainsaw Massacre Part 2
  • USA Katliam
  • USA La masacre de Texas 2
Země původu:
USA
Rozpočet:
4,5 mil. USD
Tržby:
8,03 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Texaský masakr motorovou pilou 2


Powered byJustWatch