Rudá Sonja

48%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
3
Strašná ptákovina,která si získala mou pozornost jen díky Arnoldovi v jedné z hlavních rolí. Bohužel celý snímek je příliš nablblý a je na něm hodně vidět,že během filmu došly prachy. Výprava je žalostná a děj je na tom úplně stejně. Brigitte Nielsen je katastrofální herečka,ale do tohoto braku se perfektně hodí.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5
Nepovedené pokračování "barbarských" dobrodružství. Příběh je plochý, souboje na meče místy úsměvné. Nesympatický mladý princ, chemie mezi Brigitte Nielsen a Arnoldem Schwrzenegger na bodě mrazu. JE to jen průměrná dobrodružná akční podívaná, které jsem dal po letech opět šanci a názor jsem nezměnil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Ve fantasy žánru plného barbarství, nenávisti a msty, se nepohyboval jen chrabrý Conan. Conanův ženský protějšek byla stejně chrabrá a neohrožená žena a říkalo se jí Rudá Sonja. Těžko říct jaký byl původní koncept tohoto projektu, neboť vypadá, že se to tvůrcům nějak vymklo kontrole. Už první zásadní chybou bylo angažování Arnolda Schwarzeneggera do role Kalidora. Jeho tvář byla ještě stále spjata s Conanem a i dnes mnoho diváků tuto postavu přiřazuje spíše ke Conanovi. Asi to byl komerční tah, neboť zřejmě panovaly obavy, že začínající Brigitte Nielsen v hlavní roli diváky do kin prostě nepřitáhne. Ano, komerčním tahounem snímku byl přeci jen nakonec skutečně Arnie a nikoliv Bridget, což potvrzuje i Arnieho první místo v závěrečných titulcích. Námět příběhu je v podstatě stejný jako u prvního filmu o  Conanovi. Rudá Sonja se vydá pomstít vraždu své rodiny a zbavit svět tyranské nadvlády kruté královny Gedren. Komiksový nadhled danou atmosférou a výpravou sice slibovalo mnohé, ale bohužel došlo ke zklamání. Ten nadhled s atmosférou je ve své jednoduchosti zcela stejný jako u snímku 'Ničitel Conan.' Zápasy na meče nenadchnou, napětí žádné a dětská postava protivného prince se svým robustním sluhou spíše snímek vsazuje mezi dobrodružné rodinné filmy. Pojítkem obou filmů je režisér Richard Fleischer a tak vlastně není ani divu. Brigitte Nielsen sice nedokázala podat přijatelný výkon, ale určité charisma v konkurenci mužských svalů rozhodně měla. Nebylo toho však vůbec plně využito. Nízký rozpočet je znát hlavně co se týče výpravy. Spíše to budí dojem divadelních kulis než výpravného filmu. Ten je tedy nepovedený a jako filmová adaptace komiksů o Rudé Sonje už v kramflecích samotného scénáře. Kupodivu ale jako nenáročný rodinný zábavný film funguje a v televizních reprízách už z nostalgie docela vyniká. Film měl rozhodně navíc. Svým neúspěchem uvedl Rudou Sonju, i z Conanem, na dlouhou dobu do zatracení.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Tohle je přece klasika. Tak se vy*erte na nějaké kecy o debilním příběhu :-D Nebo to nikdo z vás neviděl v 9 letech ??:)
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Neskutečně špatný film a nedivím se Arnoldovi, že produkci filmu zažaloval. O co šlo. Arnold dlužil roli Dino de Laurentiisovi, ale v Rudé Sonje hrát moc nechtěl. Nakonec byl přemluven, že bude hrát jen vedlejší roli a s tím souhlasil. Jenže jeho postava se nakonec stala tou hlavní a produkci navíc v průběhu došly prachy, takže v polovině filmu jezdí rytíři s reklamou na zbrojích. Strašná kravina a ta procenta dávám jenom za to, že je to tak blbý až se u toho člověk zasměje.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Tak já to vidím jako Conan ničitel a Barbar Conan dokupy. Příběh je to v rámci fantasy pěkný a koukatelný, ale místama trochu nudnější, což zachraňuje akce svalovce.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
no, hrá tam arnie a brigitte nie je tiež najškaredšia, ale to je bohužial asi tak všetko zaujímavé na tejto feministickej verzii barbara conana.
Ombak_Penari
2 764 bodů
5
Tak pravdou je, že je to dost slabší než první Conan, to je fakt, ale zas úplná hrůza to není. Protože tvoří s dvěma díly Conana průkopnickou trilogii žánru heroické fantasy, tak to prostě stojí za shlédnutí. Pravda, Sonja mě teda nijak neoslnila a malému kung-fu princi a jeho přitroublému sluhovi s kostí místo pořádné zbraně jsem měl chuť zakroutit krkem asi po dvou minutách jejich partu, ale jinak to sledovat šlo. Schwarzeneger tu hrál prostě Conana, tam není co hodnotit, jen musel nafasovat jiné jméno. Conanova životní láska z prvního dílu si tu pro změnu zahrála hlavní zápornou postavu, takže se nám to všechno trochu pootočilo, ale jinak...Prostě až si pustíte oba Conany a nebude vám to ještě stačit, tak klidně sáhněte po Rudé Sonje.
miza
miza
2 336 bodů
3
Postupem času a let pěkná blbost.
psico
psico
1 671 bodů
5
Ten malý týpek s tím tlusťochem byly bez chyby :D Hlavně ty kosti co měl ten tlusťoch u sebe :D