Světla velkoměsta

80%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Charlie Chaplin a Buster Keaton, to jsou pro mě nevětší legendy němého filmu. Buster Keaton skvělý kaskadér a Charlie Chaplin dokonalá řeč těla, kdy je každému ve filmu beze slov jasné, co chce divákovi říci. Světla velkoměsta mě svým scénářem moc nenadchla, ale herecký výkon Chaplina mi nedovolí dát méně, než 70%.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Nebudu psát o tom, jaký je Chaplin génius, protože to už všichni dávno dobře víme. I přesto mě ale opět zarazilo, jak je snímek dokonalý, jak brilantně stmeluje dvě příběhové linie a jak stíhá zároveň královsky bavit i dojmout překrásnou romantickou zápletkou. Charlieho boxerský souboj je dodnes jednou z nejvtipnějších scén, zatímco závěr by mohl klidně aspirovat na titul nejdojemnějšího filmového konce. Ve zlaté éře němého filmu jeden z největších skvostů.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
9
Moderní doba mě dostala. Světla velkoměsta je jako pomyslné poikračování, které mělo romantičtější úhel, který ale byl pěkný. Výpravný příběh s prvky humoru, ale spíše té romantiky a dramatu, byl lepší než jiné, ale na Moderní dobu to nemá!