Svět podle Garpa

71%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Jedna z nejlepších knih, co jsem četl a sledování tohoto filmu jsem se dlouho vyhýbal a jsem rád, že jsem tak udělal, protože film s knihou nesnese srovnání, a to ani v nejmenším. Na druhou stranu bizarní vyprávění se v rukách režiséra Hilla proměnilo v celkem fungující příběh se střelenými charaktery, které jsou přeci jen normálnější, než v knize. Williams zde podává fantastický výkon, stejně jako Glenn Close a John Lithgow. K tomu kamera pana Ondříčka. Film by v roce 2018 vyhrál dozajista Oskary, takhle je to jen film, který zásadně předběhl svou dobu a dost dobře definoval události posledních let.
Edward
Edward
2 481 bodů
6
6/10
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
Krásný , drsně vtipný film s Robinem Wiliamsem a začínající Glenn Close. Slavná literárnípředloha- mnohem obšírnější - režisér se celkem dobře s tím popral a vysál to nejpodstatnější. I po létech atraktivní....
zozemir
1 805 bodů
8
Knihu jsem nečetl, a tedy nemám potřebu porovnávat. Film není nijak zvlášť zábavným i vyprávění příběhu se zdá být odbyté, přesto v sobě ukrývá určité kouzlo, které na diváka promlouvá především skrze Williamse a povznáší film daleko nad průměr.
Marator
Marator
269 bodů
7
Jasně, kniha je bravurní a do filmu se 570 stran bez nudné pasáže nedá vlézt. Pokud se ale odprostím od spojitosti s knihou (já to zvládl), myslím, že to byl skvěle natočený výcuc, s vynikajícími hereckými výkony.
mach
33 bodů
9.5
Vynikající herecký výkon Robina Williamse, filmové zpracování zachycuje podstatu předlohy. Je obtížné tak obsáhlou knihu stěsnat do filmu, ale Georgeovi Roy Hillovi se to povedlo. Myslím, že jeho zásluhou spousta diváků objevila Johna Irwinga a jeho další romány - a to je dobře.