Svět podle Garpa

71%

Články 3

První velkou rolí Robina Williamse byl Pepek námořník. Komik ale natáčení protrpěl
Filmy5. 4. 2024
První velkou rolí Robina Williamse byl Pepek námořník. Komik ale natáčení protrpěl

Navzdory svému popkulturnímu věhlasu a vzniku před neuvěřitelnými 95 lety se postavička Pepka námořníka objevila na stříbrném plátně pouze jednou. To by se výhledově mělo změnit, jelikož scenárista Michael Caleo o tomto nezdolném silákovi a fanatickém milovníkovi špenátu momentálně píše nový příběh. Než se však o chystaném filmu dozvíme více, stojí za to si připomenout původní hranou verzi, která připravila těžké chvíle jedné komediální legendě.

Planeta se přelidňuje. Zachrání nás politika jednoho dítěte? Tím se zabývá  Willem Dafoe
Filmy10. 10. 2017
Planeta se přelidňuje. Zachrání nás politika jednoho dítěte? Tím se zabývá Willem Dafoe

V době, kdy začínám psát tento článek, je stav světové populace na hodnotě 7 miliard 573 milionů 174 tisíc 916 lidí. Přelidněnost planety Země je ožehavým tématem, především na východě a v zemích takzvaného třetího světa. Tématu se chopil režisér Tommy Wirkola v chystaném sci-fi snímku 7 životů (2017). Tvůrci se vydávají do blízké budoucnosti, v níž má každý pár nárok na jediného potomka.

Poslední rozloučení s kameramanem Miroslavem Ondříčkem
Filmy5. 4. 2015
Poslední rozloučení s kameramanem Miroslavem Ondříčkem

V sobotu 28. března zemřel ve věku 80 let významný kameraman Miroslav Ondříček. Autor proslulých filmů z éry takzvaných zlatých šedesátých let československé kinematografie (Intimní osvětlení; Hoří, má panenko) dokázal i z komunistické země zasahovat do světového dění.