Miss Potter

70%
Miss Potter
Plakát traileru

Zatímco její knihy těší generace dětí po celém světě, Beatrix Potterová si svůj vlastní příběh držela pečlivě pod zámkem. Miss Potter je okouzlující love story inspirovaná životem a láskou světoznámé spisovatelky Beatrix Potterové. Beatrix Potterová byla literárním fenoménem začátku 20. století. V době, kdy mladé dívky její společenské třídy měly v plánu se dobře vdát, se Beatrix stala ikonickou postavou. Vytvořila sérii knih a postav, které jsou stejně oblíbené dnes, jako byly před sto lety, a které se od svého vydání nikdy nepřestaly prodávat. Beatrix byla nadanou malířkou a její botanické kresby byly využity společností Royal Horticultural Society v Kew Gardens (kresby jim prodala pod mužským pseudonymem). Mimoto skoupila v Lake District ohromné pozemky, které přenechala organizaci National Trust, a zachovala tak tuto panenskou přírodu pro budoucí generace. To je její odkaz, to je její příběh…




evismaior
evismaior
4 254 bodů
8.5
Renée Zellweger - vlastně si stěží dokážu představit někoho jiného, kdo by tak výmluvně našpulil údivem pusu, naklonil hlavinku a sledoval, jak se jeho půvabné obrázky dávají do pohybu a králíčci doslova vyskakují z papíru. Příběh ze života ilustrátorky dětských knížek, která se z prominentní dcerky, jež se odmítala vdát za kteréhokoli z tupých nápadníku předkládaných rodiči, a místo toho začala tvořit a vydělávat vlastní peníze. Příběh většinou úsměvný, místy i smutný, ale ve finále velmi příjemný - a šťastně obsazení Ewana McGregora do role vydavatele a snoubence slečny Potterové a Emily Watson do role jeho sestry a její nejlepší přítelkyně tomu jen napomáhá.
nikol125
nikol125
2 781 bodů
9.5
Renée Zellweger byla prostě na roli slečny Potterové vybrána skvěle. Je to opravdu výjimečná herečka, ale především žena.

Dodatečné informace

Původní název:
Miss Potter (více)
  • Velká Británie Miss Potter
  • Velká Británie Beatrix Potter - taiteilijaelämää
  • Velká Británie Мисс Поттер
Premiéra v ČR:
5. 7. 2007
Distributor:
SPI
Země původu:
Velká Británie, USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
35,08 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch