Svatý rok

67%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Trošku bláznivá komedie, kterou ale svým hereckým géniem krásně sklidňuje a kočíruje Jean Gabin. Krásné dialogy, nepřehrané scény.. poklidné tempo, přesto má každá scéna smysl. Krásná podívaná a nostalgický návrat do mnou oblíbených filmových sedmdesátých let.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Opět vynikající Jean Gabin v útěkovém filmu, který se krapet zvrtne. A protože se jedná o poslední jeho počin, jde vlastně zároveň i o důstojné rozloučení z francouzskou hereckou legendou, kterou již nikdo bohužel nenahradí. Jeho klidná kamenná tvář v každičkém záběru ve spojení s kulometnou dávkou různých hlášek v každé situaci je stále zárukou kvalitní podívané. Vážné téma a velice inteligentní humor. To dokázal zhmotnit jenom on. Závěrečná pointa je už jen třešničkou na dortu. Snímek nelze jinak než doporučit. Už kvůli Gabinovi, který tu vlastně shrnul to, co mu šlo nejlépe.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Film není nikterak výpravný a staví zejména na slovní komice, ale ta stojí za to. Neodpustím si hlášku: Komentování půvabné ženy, která je může poznat mezi cestujícími. Brialy: A jaká je v posteli? Gabin: No, dovolte. Nesmíte si plést duševní lásku se zvířecí vášní, doprdele! Svatý rok je skvělou komedií na sychravé nedělní odpoledne, kterému čas rozhodně neubírá na kvalitě. Spojenectví a špičkování ústřední dvojice, je rozhodně zajímavé. Vzájemná chemie je viditelná na první pohled a výtečně funguje na plátně.
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Film který diváka pobaví a ještě i se rád podívá na Jeana Gabina a jeho herectví.