Ultraviolet

49%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Fingon
16 886 bodů
4
Kurt Wimmer v Ultraviolet vsadil vpodstatě na stejné prvky jako v Equilibriu, ale vůbec to nefunguje. Proč? Máme tu tolik oblíbené souboje na meče, kde jedna postava stojí proti obrovské přesile protivníků a zachraňují ji její zvláštní schopnosti (získané tvrdým výcvikem - závorka patří Equilibriu). Máme tu motiv lásky (nebo spíše mateřského pudu). Máme tu fašounskou společnost a Wimmer zde jasně dává najevo poučení se z minulosti ("Nejprve museli nakažení nosit pásky. Pak je nahnali do oplocených táborů a pak už o nich jejich blízcí nikdy neslyšeli.") Ultraviolet má stejný problém jako Elektra (http://www.csfd.cz/film/135627-elektra/), totiž naprosto nablblý scénář, kteý nezachrání ani futuristické město a obrovské prostory, ve kterých se většina scén odehrává.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9.5
Akce a efekty pomalinku hraničí s Matrixem. Úžasná podívaná pro fanoušky Sci-Fi.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
7
Příběh začíná, když se Violet podaří získat údajnou definitivní zbraň proti hemofágům. Cestou krve a násilí pak musí rozplést pavučinu lží a zemřít jako dobrý člověk. Ende. Dějově na první pohled jasná slátanina. Ovšem z druhé strany je to čistá techno jízda. Výborná hudba, zajímavé grafické zpracování, neúnavná akce, úsměvné triky ve stylu počítačových her konce 90. let a relax. Technařské prostředí, ve kterém žije Violet, je nádherně futuristické a maximálně prosté. Ořezané od všech uměleckých a realistických zbytečností soustředí pozornost diváka na to podstatné, ale zároveň vytváří specifickou atmosféru života budoucnosti. Kostýmy jsou dokonalé. Od všudypřítomných vojáků, přes doktory až po Violet, volně měnící barvy podle nálady a situace. Barvy vůbec hrají ve filmu velmi důležitou úlohu a jejich používání je úžasné. A abych nezapoměl...scéna s číňanama stojí za to sama o sobě. Hned na počátku filmu vás Violet vyvede z podezření, že tvůrci mysleli něco vážně. Zmínka o "gravitačním vyrovnávači" je podezřelá okamžitě a jeho aplikace na klasickou motorku vás utvrdí v tom, že si film rozhodně nechce hrát na žádnou reality show. A kdybyste náhodou přeci jen ...byli pomalejší, tak malý chlapec, uzavřený spící v kufříku na šminky, dílo dokoná. Jakmile jsem tedy přijal fakt, že film je spíše podívanou, mohl jsem ho již vychutnávat takový jaký je. Jednoduchý, přímočarý a s topmodelkou v hlavní roli. Prostě techno.
naineko
naineko
1 505 bodů
7
V podstatě taková designová blbinka. Příběh ok, některé dialogy se dají, efekty většinou na prd (ale jsou to scény s dobrým nápadem), skvělý vizuál a choreografie, komiksová logika. Určitě neocení každy. Vzhledem k tomu kolik kyberpunkových filmů vzniklo, je tohle tak trochu klenot.