Johnny English

69%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Mr. Bean + James Bond = Johnny English. Skvělá a hlavně zábavná podívaná ve které Rowan Atkinson předvádí svůj komediální talent. On má prostě dar a jeho ztvárnění idiota s kamennou tváří mi silně připomnělo Leslieho Nielsena v Bláznivé střele. Chvílemi to bylo až šíleně trapné,že jsem musel i odvracet zrak jak mi bylo za Johnny trapně. Příběh sice nebyl kdoví jak záludný,ale zde hraje prim hlavně vtip.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Komediální talent Rowana Atkinsona byl plně prezentován převážně v televizi, kde je z jeho tvorby nejznámější především pan Bean. Celovečerní filmy samozřejmě točil také, ale v nich nikdy nedostal prostor se plně předvést. Až po úspěšném nápadu převést do celovečerního filmu pana Beana, se Rowanovi v plné parádě komediální filmové dveře otevřely. A tak přišla postava další a pro Anglii samozřejmě hodně blízká. Johnny English, coby zaměstnanec tajné služby Jejího Veličenstva, pozor, ne agent, byl původně postavičkou série televizních reklam, které samozřejmě v Česku neznáme. V Anglii však zřejmě zpopulárněl natolik, že i u něj přišel návrh s ním natočit film. A tak se stalo a jak se následně ukázalo, byla to trefa do černého. Scénář sice není světoborný, ale když jde pouze o groteskní legraci, je to problém ten nejmenší. A tak tu máme další postavu, která na co sáhne, to zničí a kde se objeví, tam způsobí víc škody než užitku. Koho že nám to připomíná? Ale ano, je to slavný inspektor Jacques Clouseau v podání Petera Sellerse. Johnny English a Jacques Clouseau si klidně a upřímně mohou podat ruku. Už tenkrát vznikla říkanka: -idiot jako hrdina, baví se celá rodina.- A platí to i tentokrát. Johnny English není mířen pouze na fanoušky bondovek a Rowana Atkinsona. S humorem sobě vlastním na několika úrovních s velice jednoduchým příběhem a spoustou zábavných akčních scén, pobaví celou rodinu. A jen tak pro zajímavost, Rowan Atkinson si v jedné bondovce, byť neoficiální, skutečně zahrál. Zahlédnout ho lze ve snímku „Nikdy neříkej nikdy“ (1983).
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Asi dno Rowana Atkinsona, které nezachrání ani stylový Malkovich s úžasným přízvukem. Obě hvězdy jen za něj.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Pořá dobrá taškařice, takový trochu Clouseau styl smíchaný s pozůstatky Mr Beana...a samozřejmě skvělým padouchem Malkovichem. Kdysi se mi to ale líbilo o něco víc.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Většího blbce abyste pohledali. Atkinson jako agent? Zběsilá komedie s velice známým komikem.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
8
Jeden z nejoblíbenějších filmů mého mládí. I teď se tomu zasměji, ale žádná pecka to není. Není žádným překvapením, že celý snímek si pro sebe strhává "Mr. Bean". Ale celkově příjemné herecké výkony - Malkovich, či Imbruglia. Snad jen, už mě štve ta dějová šablona - outsider, který vyhoří, a pak jako odepsaný (už odvolaný) všechno vyřeší a všechny zachrání.. 70%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Paródie na určité žánre sú na vyššej kvalitatívnej úrovni, ako tie na určité filmy. Už aj z toho hľadiska, že sa nemusia držať predlohy a môžu si vymyslieť serióznejší príbeh podaný s nadhľadom. A to zvláda Johnny English v plnej paráde. Na Abrahamsove legendárne paródie to síce nemá, ale je to určite slušná špionážna komédia, na ktorú so sympatickým spracovaním len tak nezabudnete. Robert Atkinson preukázal, že nie je len Mr. Bean...
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Je to za 4, ale je to o fous...přeci jen momentů, kde jsem se opravdu za břicho popadl, by se dalo spočítat na prstech jednoprsté ruky. Bráno globálně, spíše jsem se snímkem nenápadně proplížil s lehkým úsměvem na rtech (a to také samozřejmě není málo). Atkinson mi i v nehloupé poloze sedí, jeho výrazný akcent zbožňuju, herecky má rozhodně navíc než jen poskakovat před zrcadlem a dokáže utáhnout každou scénu s nadlidským PŘEHLEDEM. Vážnost v obličeji ála Jistě, pane ministře v kontrastu s vyplazovacími Beanovskými prostřihy tvoří vrchol britského humoru. Suššího než Sahara a ostřejšího než nůž vražený někomu do třísel. Velkým zklamáním je pro mě Natalie Imbruglia, příjemným naopak úděsná francouzština Johna Malkoviche :). Scénář je chytrý až běda, kamera je velice komorní (osobitá), film má to správné tempo a vůbec to všechno odsýpá, že člověk ani nepostřehne, že je o 100 minut starší. Celkově si Howitt drží stále laťku relativně vysoko a Atkinson by se naznačeného směru měl rozhodně držet...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
Poprvé se mi to líbilo moc, při druhém shlédnutí už jsem se moc nesmála a viděla i ty nedostatky tohoto filmu. No ale Rowan Atkinson byl výborný! Docela mě překvapil. Ten celý tenhle film táhne. Je zde spousta docela dobrých hlášek. Např.: "Agent zabit. Neotevřel se poklop ponorky." 75% si film jistě zaslouží. Víc procent bych mu ale nedala.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
5
"Takhle přece nemůžete jít na Sauvageovu recepci.” - "Vliv drog už téměř vyprchal, Boughe. Je mi bobře. Drobře... Je mi bovře." Pokus o parodii na bondovky, ale na mně to působilo jako pokračování ružového pantera se Stevem Martinem. Pan Bean má charakter jako Clouseau a děj zpočátku je o krádeži klenotů. Vidíte ty podobnosti? Pak to sice jde příběhově jinam, ale na mně to působilo pořád jako kopie ružového pantera. "Zažil jsem výsadek v poušti Kalahari, Boughe. U sebe jsem měl jen kartáček na zuby a balíček citrónového šumáku." Párkrát jsem se zasmál, ale rozhodně ne jako u pantera. - 50%.