Super Mario Bros.

42%
Super Mario Bros.
Plakát traileru

Před šedesáti miliony let spadl na Zemi obrovský meteorit a rozdělil svět ve dva paralelní. Jednomu vládnou evolucí proměnění dinosauři, ve druhém se z opičích předků vyvinuli lidé. V současnosti hrozí nebezpečí, že se tyto zcela odlišné a nesourodé světy opět sloučí - krutý král dinosaurů Koopa totiž sní o tom, že si podrobí a zničí lidi. Narazil ovšem na dva nečekaně schopné protivníky: bratry Maria a Luigiho Mariovy, brooklynské instalatéry italského původu. Jejich střety s Koopovými zabijáky i se samotným tyranem budou zničující. Pro koho?




hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
2
Pokud by se posuzovaly videoherní adaptace podle Super Mario Bros. (aneb dle zmatenosti českého distributora - Superbratři), už nikdy žádná nevznikne.. Populární hra o instalatérovi Mariovi, který musí zachránit princeznu a sníst ty správné houbičky, se dočkala filmové předělávky, jen aby nahnal fanoušky do kina a započal novou filmovou sérii (ano, bylo v plánu více dílů).. S vizí oblíbenosti a velkého potenciálu monetizace značky studio přešlo i přes ztrátu Dannyho DeVita, který by do hlavní role opravdu sedl, a Maria za každou cenu muselo uvést včas. Natáčení, v němž nikdo nechápe, co se dělá, nic neví o hře samotné a přes nepříliš sympatické herecké obsazení vypráví čím dál víc zmatečný příběh, který postupně nemá se samotnou hrou moc společného.. Můžeme pochybovat o samotné možnosti převést arkádovou hru jako je Mario do skutečného světa, ale tohle přesně si měli rozmyslet tvůrci. A proto konečný výsledek je naprostou tragédií.. Zoufalí tvůrci, zmatené herecké obsazení a naprosto tristní scénář.. Špatný film, který se drží pohromadě jen díky jisté bizarnosti a diváků bavící se nad nekonečnou zmateností všech zúčastněných.. Loni jsme jasně viděli, co má v sobě SuperMario za potenciál. A bez princezny Peach bylo přece už od začátku jasno.. Bizár! 25%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
4
No väčšiu hovadinu som teda nevidel XD. Ale ajtak je to priemerné béčko. 50%
Jamie76
Jamie76
4 272 bodů
8.5
Škoda že na druhy díl už nedošlo, protože je to opravdu zajímavě podané. Film je vtipný a skvěle obsazený, zejména Bob Hoskins.

Dodatečné informace

Původní název:
Super Mario Bros. (více)
  • Velká Británie Super Mario Bros.
  • Velká Británie Baradarane Super Mario
  • Velká Británie Superbratri
  • Velká Británie Super Mario
  • Velká Británie Super Mário
  • Velká Británie Super Mario Bros
  • Velká Británie Super Mario Brothers
  • Velká Británie Super Mario Brothers: The Movie
  • Velká Británie Супербрати Марiо
  • Velká Británie Супербратья Марио
Premiéra v ČR:
24. 2. 1994
Země původu:
Velká Británie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
48 mil. USD
Tržby:
20,92 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění