Stvoření světa

77%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Pan Hofman dokázal krásně shrnout teorii o stvoření světa a hlavně jí dokázal i logicky odvyprávět,tak aby to bylo i těm nejmenším zcela jasné. Můj zážitek z tohoto díla umocnila jak líbivá animace,tak doprovodný komentář od pana Jana Wericha jehož hlas působil přímo božským dojmem.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Starý zákon, přesněji kniha Genesis v kostce (což vzhledem k době vzniku v hlubokém socialismu mělo cenu samo o sobě); La Création du monde je kreslený film francouzského výtvarníka Jeana Effela a českého režiséra Eduarda Hofmana z roku 1957, premiéra proběhla v dubnu 1958. Jde o rodinnou komedii, vtipně převyprávěný biblický příběh postavený na konfrontaci stvořitelské práce Boha Otce a Ďábla-kazisvěta. Další rozměr filmu přidává komentář načtený Janem Werichem.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Tento biblický příběh o stvoření světa je skvělé dílko našich animátorů. Je to skvěle přizpůsobeno malému divákovi, ale pobaví i dospělého. Parádní podívaná a skvěle poskládaná. Jednou za čas se rád znovu podívám, takže.. Milujte se a množte se.. Perte se a žerte se :)
lamps
lamps
15 150 bodů
6
Kdybych se narodil do silně náboženské rodiny, jistě bych byl nadšen. Ale protože já se naopak jakémukoli náboženství pokud možno vyhýbám, na Boha věřím asi stejně jako na existenci Santa Clause a v neposlední řadě nejsem fanouškem českého animovaného filmu v 50. letech, byla u mě tato odlehčená a hudební biblická satira již předem odsouzena k nelibosti, což se koneckonců přesně potvrdilo. Pěkné zpracování, doprovodná hudba a komentář Jana Wericha. Nic víc ani nic míň...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
10
Pěkné, poučné a zábavné. Hodně zábavné.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9
nádherné zpracování, které doplňuje svérázný hlas Jana Wericha...
výfuk
výfuk
2 975 bodů
7
Jiná hypotéza o konci světa, která nebyla až tak k zahození, ale někdy to byla trochu nuda.
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Pan Hofman mél krásný pořad o animaci v televizi.Jmenoval se Hofmanovy povídky a nám nabízel vše o animaci a spoustu krásných filmů k této tématice.Tohle jeho dítě je ověnčeno mnoha cenami.Udělá pokáždé radost když se někde objeví na obrazovce nebo plátně.
Evah
Evah
2 059 bodů
10
Nádherný film, skvělé rýmy, příběh, prostě dokonalost jak pro děti tak pro dospělé, každý si v tom najde to svoje. Obzvlášť s ohledem na rok vydání obdivuji, že něco tak dobrého bylo vytvořeno.
Veronika Rada
Veronika Rada
858 bodů
9
Klasika s krásnou hudbou.