Stvoření světa

77%
Stvoření světa
Plakát traileru
Přestože astrofyzikové vyprávějí cosi o velkém třesku a mechanice nebeských těles, geologové o stavbě hornin a přírodovědci o evolučním vývoji života, biblická dějeprava tvrdí své. Celý svět stihl přece stvořit Pánbůh za pouhý týden, a to ještě sedmý den odpočíval.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Pan Hofman dokázal krásně shrnout teorii o stvoření světa a hlavně jí dokázal i logicky odvyprávět,tak aby to bylo i těm nejmenším zcela jasné. Můj zážitek z tohoto díla umocnila jak líbivá animace,tak doprovodný komentář od pana Jana Wericha jehož hlas působil přímo božským dojmem.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9
Starý zákon, přesněji kniha Genesis v kostce (což vzhledem k době vzniku v hlubokém socialismu mělo cenu samo o sobě); La Création du monde je kreslený film francouzského výtvarníka Jeana Effela a českého režiséra Eduarda Hofmana z roku 1957, premiéra proběhla v dubnu 1958. Jde o rodinnou komedii, vtipně převyprávěný biblický příběh postavený na konfrontaci stvořitelské práce Boha Otce a Ďábla-kazisvěta. Další rozměr filmu přidává komentář načtený Janem Werichem.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Tento biblický příběh o stvoření světa je skvělé dílko našich animátorů. Je to skvěle přizpůsobeno malému divákovi, ale pobaví i dospělého. Parádní podívaná a skvěle poskládaná. Jednou za čas se rád znovu podívám, takže.. Milujte se a množte se.. Perte se a žerte se :)

Dodatečné informace

Původní název:
Stvoření světa (více)
  • Francie Stvoření světa
Premiéra v ČR:
4. 4. 1958
Země původu:
Francie, Československo
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné