Stůj při mně

76%
Stůj při mně

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Stůj při mně je více než cokoli jiného filmem o přátelství. Škoda, že je u nás snímek takřka neznámý, protože jsou myšlenkou by dokázal oslovit i dnešní generaci. Navíc se jedná o jednu z nejlepších knižních adaptací Stephena Kinga. Rob Reiner se totiž knihy držel zcela striktně a tak místy působí až doslovným opisem. Herecky skvěle zahrané ať už od mlaďochu v čele Riverem (věčná škoda tohoto talentu), tak od starší party v čele s Kieferem Sutherlandem.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7.5
Krásný dobrodružný snímek a pěší road movie čtyř dospívajících kamarádů, je to o přátelství, získávání ostruh a vypadá to neskutečně čistě a realisticky. Pěkný lidský snímek bez příkras, který nemá vyloženě silný scénář, ale má opravdovou hloubku, která není na první pohled patrná.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Na jedno použití ucházející. Nějak tak jsem se úplně nesžil s hrdiny, což je asi můj největší problém s tímhle filmem. Dozajista stojí právě na tom, a když se ten kontakt navázat nepodaří, není šance.

Dodatečné informace

Původní název:
Stand by Me (více)
  • USA Stůj při mně
  • USA Stand by Me
  • USA Pri mne stoj!
Země původu:
USA
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
52,29 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch