Pozemšťan

77%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9.5
Pozemšťan je důkazem toho,že k výbornému snímku není potřeba milionových rozpočtů. Stačí jen jedna vynikající myšlenka převedená v naprosto geniální scénář,který dokáže diváka upoutat. Od první minuty jsem se nechal vtáhnout doprostřed diskuze a po celou dobu jsem jen koukal s otevřenou pusou a baštil každé slovo,které "pozemšťan" pronesl. Ani si nepamatuji kdy mne naposledy nějaký film tak upoutal. Otázky které zde byly položeny dostaly vždy adekvátní a přesvědčivou odpověď,která donutí diváka k zamyšlení. Škoda,že má snímek televizní kameru a herci nejsou místy zrovna přesvědčiví. Na druhou stranu by obsazení nějakých "velkých jmen odpoutalo pozornost od geniálního scénáře. Jedinou výtku,kterou mám je snad k samotné délce. Hodinka a půl byla hrozně málo. Dokážu si představit,že by měl snímek tři hodiny i více. Ještě jednou - geniální!
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Pěkná myšlenka, ale herci, režie ani scénář nejsou dost propracované na to, aby byl výsledek něčím víc. (Ježíše do toho tahat nemuseli. Ne kvůli nějakému kacířství, ale spíš proto, že množství náhod je tím až moc velké.)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Pár herců, jedna chata, chytrý příběh. I takhle se dá natočit jeden z filmů roku, pokud máte nápad za milion. Schenkman se v tomhle případě asi upsal ďáblu, protože točit takovéhle kraviny jako on a po pár letech pauzy přijít s tímhle, to nemůže být jen tak..
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Už jsem v komentářích nesčetněkrát přirovnával pomocí slova zajímavý, ale ještě nikam se to asi nehodilo tak trefně jako k tomuto filmu. Pozemšťan je nepopsatelný zážitek, rozhodně jeden z nejoriginálnějších za poslední roky. A vůbec nevadí, že se tam pořád jen mluví, protože s takhle poutavými dialogy jsem se fakt ještě nesetkal a jestli jsem se jedinkrát odvrátil od obrazovky, tak to bylo jen proto, že jsem před projekcí vypil dva litry kofoly. A závěr mě pak velmi potěšil, ten byl zvládnutý skutečně výborně. Ono se to těžko popisuje, něco takového prostě musí vidět (nebo alespoň slyšet) každý sám.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
10
Pro mě nejmilejší překvapení, které film pamatuje. Něco tak komplexního, uvěřitelného a neotřelého, jsem neviděl už dosti dlouho. Jde o zajímavý pohled, kde scénář vzbuzuje ty správné otázky, herecky vystavuje pointu a režijně drží pozornost diváka po celou dobu. Plný zasloužený počet.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
8
Tenhle film by vlastně mohl natočit prakticky každej. Stačí pár lidí, jedna chata a nápaditej scénář, na kterém lze komorní konverzační hříčku postavit. Je to vlastně dialogové sci-fi a mě po celou dobu dost bavilo sledovat intekrakci mezi těmi postavami.
kedl
kedl
6 380 bodů
.
kubas369
4 086 bodů
8
Lhal bych kdybych řekl, že mě to nezaujalo. Ale víc by tomu slušela divadelní prkna než moje obrazovka.
slord
slord
3 832 bodů
8
Nesmrteľnosť - prekliatie, dar alebo oboje? Na túto tému si posvietil tento nenápadný, ale zato dosť dobrý film. Sci-fi konverzačka, ktorá zaujme prevedením a interakciou hlavného hrdinu s ostatnými postavami. Aj keď vyzerá skôr ako divadelná hra, tak vôbec mi to nevadilo a film som si užil. 8/10
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Velmi neobvyklé sci-fi, založené na dialozích. Spíše se hodí na obrazovky než do kina, každopádně za jedno podívání stojí, alespoň pro jedince, které zajímají otázky ohledně našeho původu a tak všelijak podobně. Pro většinu příznivců akčních sci-fi s Brucem Willisem je tenhle film však pravděpodobně nekoukatelný.