Simpsonovi ve filmu

80%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Pro mne je věčná škoda,že film nevznikl v době kolem 7-11 série,protože to byl pro mne vrchol seriálové tvorby a navíc skvělý dabing pana Bedrny jakožto Homera,protože i za ta další léta jsem si nezvykl na dabing pana Zavřela. Na filmu jde hodně cítit,že autoři už nějakou dobu přešlapují na jednom místě,ale i tak se jedná o solidní filmové zpracování naší oblíbené žluté rodinky.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Seriál je nepřekonatelný a trávil jsem na něm své mládí a přetrval do zralé dospělosti. Film není tak vydařený. Hodina a půl prostě Simpsonům nesedí a je tam více hlušších míst. Přesto je to stále Groenigova perla a ve filmu je spousta legrace a typického humoru.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Poslední napnutí sil v době, kdy už jsou kdysi geniální Simpsonovi dost obskurní antizábava.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Je to nářez. Měl jsem trošku obavy, ale filmová stopáž Simpsonovým sluší. Navíc tenhle film funguje i na popáté a dokáže bavit pořád stejně. 9/10
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Simpsonovi uctívám jako nedotknutelné božstvo a na jejich první celovečerák jsem se strašně moc těšil a nepřipouštěl si jakékoliv zklamání. A skutečně, Matt Groening a spol. mi připravili typickou a nepřekonatelnou porci zábavy, kdy hlavně Homer Simpson baví publikum tak, jak to asi nikdy nedokázala a ani nedokáže žádná fiktivní flmová postava. Jeho scény s kladivem, buldozerem nebo motorkou, byť jsou všechny založené na jeho hlouposti a končí jeho sebepoškozováním, u mě vždy vyvolají úsměv od ucha k uchu a patří nejen k vrcholu tohoto snímku, ale i celé simpsonovské tvorby. Tvůrcům se také podařilo zařadit do příběhu téměř všechny jedinečné a originální postavy, které dali za těch 18 let vysílání seriálu dohromady. A když se navíc pokusili ke každé z nich napasovat alespoň jednu vtipnou hlášku, tak už jen to vzhledem k nesmírnému množství žlutých jedinců svědčí o kvalitě a výši zábavy. Stejně jako všechny díly má film vysoké tempo, děj je dostatečně zajímavý a otevírá hlavním hrdinům dvířka nejen k hláškování, ale i k akci a různým bláznivým situacím, na které hlavně v podání Homera nikdy nezapomenete. Komu se tato jízda nelíbila, tak není správným fanouškem Simpsonových a já už jsem nyní natěšený na dvojku, která jistě brzy přijde.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Legrace, hlášky, zábava. To jsou Simpsonovi... A ke všemu ještě ve filmu.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
10
Co takhle udělat z jednoho z nejoblíbenějších seriálů všech dob 80ti minutový film... Nejde úplně o snadný úkol, ale scénáristé vedeni Silvermanem se toho zhostili skvěle! Hlavní příběh vyšel skvěle - "apokalypsa", Homerův vztah k městu. Obrovskou silou snímku je to, kdy jde do kin. Jsme před 19. sérii, tedy v období samotného vrcholu seriálu. Díky stabilně silné základně fanoušků se netřeba bát, že by film nevydělal. Dnešní podoba seriálu už ani zdaleka nemá takové postavení mezi ostatními. Kvalita šla výrazně dolů - děj je až moc jednoduchý, nebo moc složitý, či žádný vlastně není. Film spustil poslední tažení žluté rodinky. Vrchol prodloužen troufám si řict, že od 4 roky určitě, lze uznat 5, či 6. Nicméně sestupné tendenci se už ubránit nelze. Tohle je pro mne jeden z těch filmů, který jsem viděl 50x, ale i tak se u něj zasměji, či dokonce ( a to fakt nebývá u žluté rodinky běžné) mě dojme. 100%
M3lios
M3lios
9 140 bodů
6
[JEDEN SPOILER] Presná ukážka toho prečo nemám rád Simpsonovcom. Ich humor mi nikdy nesadol, nepáči sa mi štylistika a celkovo mi príde ako overhyped priemerný sitcom. Ale i tak som dal šancu filmovej adaptácii a musím povedať, že väčšie klišé som ešte jakživ nevidel. Ak sa oprostím od toho príbehu, ktorý bol asi naschvál úplne blbý, bolo to napchaté samými odkazmi na popkultúru, ktoré tu vyzneli celkom dosť násilne (no nie všetky, často tam padali aj riadne vydarené bomby) a ako sory, ale robiť si srandu z Flandersa po tridsiaty rok za sebou už fakt robiť nebudem. Nenávidím keď si seriály robia postavy, ktoré slúžia len ako komediálny prvok, pretože po chvíli to prestane byť vtipné. Ak sa mám smiať na stereotype budem si robiť srandu zo Slovenskej vlády, konzervatívneho školstva, katastrofálneho zdravotníctva, alebo priamo z blondiniek a policajtov. Ale i tak som dal filmu šancu a dopozeral som ho. Bola to celkom zábava a asi v 3/4 filmu nastal bod, vďaka ktorému som nikdy tak úplne Simpsonovocv neodsúdil. V tomto bode mi ukázali, prečo ich má toľko ľudí rado. Primitiívny nápad o sterotipnej rodine dokázal byť často aj vážny. A to dokázala 1/4 filmu. Ale aj to je na Simpsonovcoch dosť. Bolo to emotívne, smutné a naozaj silné (viz svadobná nahrávka). Takto som si to predstavoval. Vážné a určite nie PG-13. A keď už naskočili credits mohol som si odškrtnúť ďalší film zo zoznamu popkultúrnych filmov, ktoré nemusím. A tak sa dostávam k otázke či ma Simpsons movie dokázal presvedčiť dať Simpsonovcom druhú šancu. Myslím si, že nie. Je to skrátka seriál (teraz už film), ktorý pochopí len tých zopár nenáročných zasvätencov. Ja, ale radšej zostanem hipster a stále si pôjdem svoje béčkové nezaujímavé filmy. Pre niekoho absolútna samozrejmosť no pre mňa len typický americký vtip, ktorý nie je nič viac než vtip. Film mi síce nesadol (za to som si vďaka nemu uvedomil veľa nových myšlienok, ktoré rozoberať v túto chvíľu nebudem) nikomu, ale neukrivdím ak sa vám bude páčiť. 61% a Známka: C ...Matt Groeming za mňa vytvoril len jeden dobrý projekt a to bola Futurama, ktorá sa dokázala zastaviť v tom najlepšom. A bodka.
jirka26
6 288 bodů
7
Skvělí seriál, na velkém plátně, co víc si přát.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
8
Tak jsme se konečně dočkali celovečerního filmu našeho oblíbeného kultovního seriálu. Musím říct, že seriálu se to nemůže rovnat. Film je prostě moc dlouhý. Kéž by mohl Homera ještě dabovat pan Vlastimil Bedrna, dabing Zavřela se mi nelíbí.