Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

54%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Zlepšení oproti předchozímu Masakru v Texasu. Zrod psychopata sice zabral velkou část filmu, ale potom už hraje kožená tvář prim. Celá rodinka je zde docela "normální" a není tolik vyhnaná do extrému, o to více reálně to působí. Herci jsou takoví průměrní, nikdo nevyčnívá, ale zpracování je slušné. Za mě dobrý.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Hrůzné pokračování remakeu jednoho z nejnechutnějších a nejděsivějších filmů všech dob. Jak už to ale u filmů páně Libesmana bývá, jede to na půl plynu, na druhou stranu, občas se povede nějaká opravdu vydařená sekvence. Závěrečné finále je poctivé a i herci se snaží. Jednohubka, která docela funguje.
lamps
lamps
15 156 bodů
5
Překvapivě ne tak špatné, jak jsem se obával. Zatímco Nispelova jednička si s divákem jen tak neškodně pohrávala a s osvědčeným mottem "podle skutečné události" se honosila možná až moc, Počátek je klasickým hororovým pokračováním, mnohem svižnějším, akčnějším a hlavně brutálnějším než předchůdce, u kterého je jakákoli realita stejně absurdní jako u Toma Hewitta úsměv. Já se rozhodně považuji za otrlého diváka, který ve filmu snese téměř cokoli, takže i tahle jatka jsem dokoukal bez problémů, ale jaký to má v konečném součtu význam? Já chápu, že celá ta texaská záhada je pro filmaře obrovským lákadlem, a beru také snahu zobrazit úplný začátek všeho zla, ale proč jen skrze krev, mučení nebo i uřezávání nohou vlastního strýčka, když to ve výsledku nakonec stejně musí vyznít přehnaně a směšně? To je bohužel prostě moderní hororový vkus, s nímž se budeme muset smířit. Každopádně za ponurou výpravu, dobře zahrané záporáky a skvěle gradované, byť dost vykonstruované vyvrcholení zůstávám s hodnocením stejně vysoko, jako u prvního dílu..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9.5
Dobře navozuje na začátky řádění krvelačného zabijáka. Napínavé, drsné a krvavé.
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
2
Má jít o prequel k remaku z roku 2003, ale namísto toho, aby se tvůrci plně zaměřili na soužití Hewittových a výchovu Thomase, tak diváky posílají do příběhu spolu s dalšími nesympatickými a zaměnitelnými teenagery zvenčí, kteří jsou postupně vyvražďováni a tedy se opakuje opět to stejné. Mnohem radši bych sledoval bizarní rodinné soužití incestních degenerátů a psychický rozklad jejich adoptovaného syna, který se sice narodil fyzicky deformovaný, ale zvíře z něj udělali Hewittovi. Po vzoru jedničky si to však zachovává vysokou míru hnusu patrného z kulis, explicitního násilí i pohledů do tváří rodiny Hewittů. Dle mého horší film než jednička a to primárně proto, že nebyl zužitkován potenciál látky a má to neuspokojivej závěr.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Konec to relativně zachránil. Je to spíše maso než horor. Jinak ale samé klišé, nic originálního, spíše jen vaření z vody. 43%
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
TMMP:Počátek!! nabízí opravdu spoustu krve a Thomase Hewitta a jeho pilu opět v dobré formě. Jelikož se jedná o prequel tak hnedka na začátku víme jak to s našimi hrdiny dopadne a věru ne moc dobře. TMMP ničím nepřekvapí ani neurazí proto je to lepší průměr. A závěrečná scéna ,kdy Hewitt odchází s pilou vruce lepším zítřkům...je prostě bezva.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
4
Brutální masakr pro otrlé, zbytečný film pro všechny. Patologův deníček, jen náhodou se opírající o mytologii Leatherface a jeho famílie. Proklamovaný Počátek se však nekoná, pokud nepočítáte prvních pět minut. Zbývá tuna zohavených údů a pár smějících se dementů. Zosobnění podprůměrné žánrové jednohubky, kterých se "moderní" Hollywood naučil za pár babek plivat celou souvislou řadu.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Rozhodně nejde o nic převratného a ani o nic extra, ale já mám druh těchto hororů v oblibě a troufám si říct, že tento patří mezi ty nejlepší co jsem měl možnost vidět. Na to, že jde o prequel, je mnohem lepší a zábavnější než předešlý remake původního filmu. Tento film rozhodně nedělal ostudu svému názvu a motorová pila zde sehrála podstatnou roli narozdíl od remaku. K tomu všemu je to slušně obsazené, v čele krásná Jordana Brewster a dostal zde i více prostoru R. Lee Ermey v roli slizkého šerifa, to se na horor kouká hned lépe, když je tu k vidění charakterní záporák, který dokáže zaujmout. A je zde i mnoho krvavých a brutálně drsných scén, no co více si přát, když jde o horor. Já sem byl spokojen i se závěrem.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
3
"Můj táta, mi vždycky říkal, když chceš bejt dobrej farmář, udržuj dobytek v čistotě!" Další restart série! Hodně pomalé, nudné a ničím originální. Herci mizerný a Jordana Brewster v hlavní úloze, nevýrazná. - 30%.