Černé ovce

59%
Černé ovce

Novozélandská hororová komedie o útoku zmutovaných lidožravých ovcí na malou vesnici bývá ne zcela právem přirovnávána k raným dílům režiséra Petera Jacksona. Celovečerní debut Jonathana Kinga s Jacksonovými opusy spojuje pouze důraz na grotesknost, která je však v Černých ovcích přítomná pouze skrze nezvyklou podobu monster (ani ta však není nijak zvlášť bizarní v porovnání se zmutovanými králíky a kozami ve snímcích Night of the Lepus a Revenge of Billy the Kid). Hrůza a humor tu zůstávají ve vzájemném napětí a nezvrhají se do krvavé komiky útrobních slapsticků jako Bad Taste a Braindead. Kingovo dílo nesměřuje k velkolepě excentrickým komediálním nápadům jako Jacksonovy filmy, ale drží pozice klasického, poctivě zvládnutého „zvířecího“ hororu, který sází na postupnou gradaci napětí a na sympatické postavy. Ovčí mutanti a jejich krvavé útoky jsou trikově brilantně zvládnuté a mistrné zvukové efekty také vyvolávají patřičně zneklidňující odezvu. Podoba monster není vyloženě směšná (humor do snímku dodávají spíše samotní hrdinové, kteří v rámci současného hororu působí výjimečně životně), ale pouze groteskně absurdní. Mistrovství Kingova díla je tedy zcela jiné než u Jacksonových snímků. Jeho podstatou je udržení dvou vzájemně protichůdných emocí – děsu z neznámého a výsměchu absurdnímu.(Festival otrlého diváka)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
A teď jako vážně! Tohle měla být komedie? Ve filmu měli k "vtipným" situacím přidávat efekt smíchu,protože já vůbec nevěděl kdy se mám začít bavit. Beru to spíš jako béčkový horor,který stojí maximálně za jedno shlédnutí. Na Novém Zélandu maj opravdu zvláštní smysl pro humor.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Tak Novozélenďané opět po nějakém čase zabrousili do vod, v nichž neochvějně kraluje jejich bohém Peter Jackson. Ovšem s tím rozdílem, že namísto hnusných mimozemšťanů nebo oživlých zombie terorizuje skupinu lidí stádo ovcí... No, už tento samotný fakt svědčí o tom, že nás čeká hodně netradiční podívaná. Ale pozor, nenechte se zmýlit zdánlivě neškodným zjevem těchto huňatých stvoření. Stačí totiž jen jeden malý laboratorní úlet, jedno malé kousnutí, a už je zaděláno na pořádné potíže. Všude kolem běhají krvelačné ovce, které žerou lidem střeva a trhají jim končetiny přesně jako za časů mistra Jacksona, občané se mění v ovcodlaky a hlavnímu hrdinovi nahánějí ovce již odmalička čirou náhodou panickou hrůzu. A jestli tohle zní dost šíleně, tak vězte, že ve výsledném provedení to vyzní ještě dvakrát tak šíleněji, a nebýt toho strašně stupidního a neoriginálního příběhu, který se snaží o nějakou tu zápletku vlastně jen tak z povinnosti, mohl z toho být i velký hit. Takhle je to jen poměrně zábavné béčko, které si znovu asi jen tak nepustím.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Úchylná zoofilní hororová komedie, s celkem originálnm nápadem, kdy vraždící monstra jsou zmutované masožravé ovce :-D, to by mě ani ve snu nenapadlo. Naštěstí to tvůrci natočili s nadsázkou tak z toho vznikla komediální horor s vtipnými dialogy, s pár nechutnejma gore efekty, které byli občas i směšné, což možná byl záměr tvůrců, navíc herci byli docela sympatičtí a k tomu krásné prostředí skalistého Nového Zélandu.

Dodatečné informace

Původní název:
Black Sheep (více)
  • Nový Zéland Černé ovce
  • Nový Zéland Black Sheep
  • Nový Zéland Black sheep - musta lammas
  • Nový Zéland Black sheep - Pecore assassine
  • Nový Zéland Black sheep - svart får
  • Nový Zéland Czarna owca
  • Nový Zéland Mavro provato
  • Nový Zéland Muerte en la granja
  • Nový Zéland Ovejas asesinas
  • Nový Zéland Ovelha Negra
Země původu:
Nový Zéland, Nový Zéland
Tržby:
4,95 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch