Stepující stonožka

59%
Stepující stonožka
Stepující stonožka
Nacistický generál Goring túži po vzácnej soche Milotskej Venuše, ktorá si našla svoj prechodný domov v najznámejšom francúzskom zámku. Do krajiny galtského kohúta vyšle generál špeciálnu jednotku, aby sochu čo najrýchlejšie priviezla do Veľkej ríše. Jacques, zamestnanec múzea, je náhodným svedkom ostrého dialógu medzi nacistom a riaditeľom Louvreu. Okamžite informuje svojich dvoch priateľov sochára Francisa a výčapníka Henriho, o opovážlivosti Nemcov. Mladým Francúzom sa generálov úmysel ani trochu nepozdáva a sú pevne rozhodnutí krásne kamenné telo Venuše uniesť. Na realizáciu svojho plánu však majú iba dvadsaťštyri hodín. Ich heslom pri vlasteneckej lúpeži ako svoj čin nazývajú sa stáva záhadná veta: stonožka stepuje...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Projížděl jsem televizní program a čirou náhodou mi zrak spočinul na tomto komediálním snímku. Jelikož v televizi stejně noc neběželo,tak sem dal Stepující stonožce šanci a vůbec toho nelituji. Jedná se totiž o zábavnou válečnou,kterými jsou Francouzi pověstní. Není nouze o povedené gagy,zapeklité situace a pěkné dámy. Potěšila mne přítomnost Michela Galabru,kterého vždy rád vidím před kamerou a také cameo dvou "četníku" Michela Modo a Guye Grosso v rolích jak jinak než četníků.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Válečné komedie uměli Francouzi vždycky dobře a tento je jeden z nich. Sice nám už krapet zestárnul, svoji jiskru však přesto stálé má. A byť ne úplné věhlasně, pobavit stále dokáže. Protože jsou hlavní hrdinové tři, téměř mě mrzí, že tento námět nebyl použit jako další díl slavné trilogie o sedmé rotě. Třetí díl 'Třetí rota za úplňku' byl natočen ve stejném roce jako tento a tak to lze vcelku pochopit. Když tyto filmy porovnám, není jim co vytknout. Jedna komická situace střídá druhou, má to švih, dobrodružnou atmosféru a jasnou absurdnost doby. Není lepších válečných komedií.
avenis
avenis
8 145 bodů
5
Venuše Miloská nesmí padnout do rukou Němcům. A tak se projede v náklaďáku na statek, do nevěstince, pohraje si s dětmi partyzánů ve stodole na indiány, schová se pod postel na zámku, kde skotačí německý generál se svou metresou, posečká u lesního bistra, projede se na člunu a spočine v britském muzeu...
To jsou prostě Francouzi... historickou autentičnost kostýmů a účesů moc neřeší, ale hlavně že je sranda... :) Takový lepší průměr.
"Ludvíku! Za svitu měsíce! Jako na Ukrajině! Jako v Libyi...!!" (zapsáno 27.8.2021)
Dodatek ze dne 29.12.2023: Na konci filmu mi to silně připomínalo Bažanty, kteří jdou do boje (1974). Ale pořád mi to nepřipadalo, jako nějak extra povedený film. A jediná hláška mě aspoň trochu pobavila:
"Máme pronásledovat sami sebe a když se uvidíme, máme na sebe střílet."

Dodatečné informace

Původní název:
Le mille-pattes fait des claquettes (více)
  • Francie Stepující stonožka
  • Francie Le mille-pattes fait des claquettes
  • Francie Mille-pattes fait des claquettes, Le
  • Francie Stepujúca stonožka
Země původu:
Francie
Čeština:
Stepující stonožka je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch