Starman

71%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Perfektně mimózní Bridges v mírně naivní sci-fi, která má svoje kouzlo. Možná trochu odhadnutelné a přímočaré, takže ty čtyři hvězdy mají pěkně odřené cípy, ale proč ne. Pěkné to bylo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Asi (nebo naštěstí) mi k tomuhle chybí nějaký nostalgický vztah z dětství. Takže proto můžu s klidným srdcem říct, že to je kravina jak mraky. Bridges se svými robotími pohyby je dost k smíchu a celkově ten pokus něco vyrýžovat na haló kolem E.T.-ho je dost nesympatický. 2/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Film má strhující atmosféru, je neobyčejně jímavý a skutečnost, že se nedostal mezi hlavní Oskarové kandidáty je pro mě dodnes nepochopitelná. Nominaci si nakonec vysloužil jen Jeff Bridges. Jen pro zajímavost, je to jediná Oskarová nominace, kterou akademie udělila za jakýkoliv film režírovaný Johnem Carpenterem! Film má nádhernou kameru, je natočen v širokoúhlém formátu a obsahuje řadu nezapomenutelných motivů i úsměvných momentů. I přes dobré kritiky se film stal bohužel komerčním fiaskem. Při jeho sledování si však rozhodně připravte kapesníky, protože je to opravdový ,,doják“.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8.5
Jo to bylo tenkrát módní zachraňovat a posílat různé emzáky domů. Tenhle film mě bavil víc než E. T. John Carperter je zkrátka klasik a i když tenhle film podle mě trochu vybočuje z jeho díla povedl se mu. Škoda, že nesložil i hudbu. Bridges dobrý jako takřka vždy a Karen Allenová byla na počátku osmdesátých let úžasná.
  • režie, Allenová, Bridges
leafroller
leafroller
3 023 bodů
9.5
Navážení se do lidské povahy ocením prostě vždycky a i když je Starman trochu víc romantický, než mi bylo příjemné, užil jsem si ho celého bez sebemenšího pomyšlení na ovladač. Navíc jsem měl to štěstí,že jsem viděl verzi s původním dabingem, který mě katapultoval přímo doprostřed 80. let, na která vždy rád vzpomínám. Dále jsem ocenil fakt, že se jedná o road-movie, což vždy zaručuje jakousi jednotu děje a zvyšuje tak jeho rychlost a hladkost. Jsou prostě bijáky, které nestárnou.
brbla666
brbla666
1 534 bodů
9
Řemeslně zručně udělaný,dobře zahraný,s výtečnými efekty a hudbou.
sugi
752 bodů
9.5
... film , který bych dnes zařadil mezi sci-fi klasiku ...