Pátek třináctého 2

64%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
I druhé pokračování je skvělým béčkovým hororem, tentokráte už s Jasonem v akci. Přibylo pár zdařilých lekaček, je to stále stejná "vyvražďovačka", nechybí napětí a párkrát mi srdce poskočilo, takže film splnil účel. Čistokrevný osmdesátkový horor s maniakem.. spokojenost.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Pouhý rok po uvedení prvního snímku se objevilo volné pokračování, které ve svém smyslu jen opakuje již vyřčené. Opět je tu parta mladých táborových vedoucích snažící se zprovoznit letní tábor, ale pravda, nyní krapet vedle od toho děsivého. A další novinkou už je samotný Jason, jehož vzhled se snažili tvůrci ještě stále utajit a byť se to zdá primitivní, papírový pytel přes hlavu s jednou dírkou pro oko, bylo to nejjednodušší co mohli vymyslet a kupodivu k místu dění je to i trefné. Děj je tedy přirozeně předpokládaný a divák jen čeká, kdy Jason udeří a jak. Scénář však opět lecjakou peckou není. Vývoj se drží zkratkovité plynulosti stejně jako předešlý film, avšak se už tentokrát tvůrci vyvarovali závěrečné hrátky kočky s myší. O stupínek tedy lepší, ale jinak slasherový standard.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3
Postupem času jsem se začínal neskonale nudit. Vraždy nezajímavé, postavy nesympatické a děj primitívní.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Příjemné pokračování série ve stejném duchu, opět na dnešní dobu nic strašidelného. 46%
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Znám Křišťálové jezero, kde nejhlubší je les - tam Jason kosí teenageri a noc obchází děs. Zrod LEGENDY! Jason zatím ještě bez masky, jen s pytlem od brambor na hlavě, ale v dobré kondici.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
9
Pátek třináctého nebyl taková legenda roku 1980 to se stalo až po roku 2009, kdy se připomenul a protože je dílů opravdu hodně tohle napíši všude. První, druhý a třetí díl byly skvělé a příběhově snesitelné, ale pak to šlo dolů ve čtvrtém dílu dokonce nebyl vrahem Jason ani jeho matka, ale nějaký normální člověk a stejně dokázal přežít neuvěřitelné věci. Nadále už to nesedělo do informací, které byly řečeny v minulých dílech a vymýšleli se ptákoviny. Vrcholem všeho byl osmý díl, kdy už se změnilo i prostředí a Jason naschvál nechával někoho žít.
Fanik
Fanik
3 066 bodů
6
Lepší než jednička.
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
8
Jeden z dobrých Pátků. Jason sice nemá svou legendární masku, jen farmářský vohoz a pytel přes hlavu, což mu ale nesnižuje kvality. Pomsta za mrtvou maminu je jasná, Jasona nikdo nezastaví... nebo snad ano?
Foltest
Foltest
1 304 bodů
4
Dějem i strukturou příběhu jde prakticky o kopii prvního dílu. Film se zcela očividně nesnaží přinést cokoliv nového. Už jen kvůli tomu film nemůže nikdy být výborný. Rezignuje se zde na jakoukoli tvůrčí kreativitu. Tento přístup však má dozajista i své výhody. Především, co bylo dobré v prvním dílu, je dobré i zde. Lekačky jsou povedené, zabíjení masové a vraždy kreativní. Atmosféra tábora, kde mají spolu všichni sex a jsou při tom masakrováni je stejně zajímavá a k žánru sedící jako v jedničce. Jako pozitivní také musím hodnotit, že vztahy už jsou trochu propracovanější. Holka si vozíčkáře smaží získat než se s ním vyspí, stejně tak kluk vytrvale doráží na dívku svého srdce, která zásadně chodí polonahá, místo toho aby se bez předehry spolu jen jednoduše vyspali. Na závěr na mě zvláštně působil prazvláštní moment, který byl tak bizarní, až nevím, jestli se mi líbil nebo nelíbil. Jde o scénu se svetrem Jasonovy matky, jež byla vskutku groteskní. Co se od jedničky zlepšilo, byl i závěrečný souboj, kdy tentokrát hrdinka nezvládla antagonistu pořádně dorazit pouze jednou, namísto tří pokusů, které potřebovala v předchozím snímku.
F.N.
F.N.
63 bodů
9
Pátek třináctého část 2 je lepší než originál pátek třináctého (1980)