Star Trek VI: Neobjevená země

69%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Star Trek VI mě zklamal hlavně po technické stránce. Nachýlila se devadesátá léta a efekty mohly být o něco lepší. Star Trek se celkově moc technicky neposouvá a od prvního dílu je zlepšení jen malé. Příběh lstivých Klingonů ujde. Trestanecká planeta a inteligence posádky Enterprise opět triumfuje. Nic nového. Lehce nadprůměrná záležitost.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Cituje se Shakespeare o sto šest, variuje pád železné opery, takže jsme asi fakt chytrý, že jo? Ne, takhle to vážně nefunguje. Star Trek si očividně rád hraje na to chytřejší vesmírné fantasy, ale tentokrát zůstalo u toho "hraní si" na chytrost. Přesto jistě důstojné zakončení klasické šestice, obzvlášť oproti nezvládnuté pětce.
Fingon
16 886 bodů
8
Star Trek VI podle všeho nikdy nebyl odvysílán žádnou naší televizí, já jej před dávnými časy viděl na nějaké německé televizi a popravdě jsem si z něj pamatoval jen ten nepodařený atentát ze závěru. A co že jsem viděl po druhém, pečlivém shlédnutí? Velmi zajímavý, dobrodružný a zábavný film. Obstarožní posádka (během této doby už několik let běžela Nová generace) se ještě jednou vrací všem nakopat zadek a je to především Kirk, kdo si to zase pěkně vyžere: klingonský soud, muckání s měňavkou a několik soubojů tělo na tělo, jeden z nich dokonce se svým dvojníkem. A taky bitvy vesmírných lodí, lahůdka. A chudák Spock, měl bych říct. Co dále? Klingoni citující Shakespeara, velitelé Hvězdné flotily citující Kubricka (přesněji řečeno Dr. Divnolásku a tamní vojenské velitele:), gulag na zasněženém měsíci a na závěr další vzbouření proti rozkazům - a jestli neumřeli, tak tam ta banda důchodců lítá někde dodnes (skoro).
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Velmi slušný film s původní posádkou, perfektní závěr jejích dobrodružství. Nicholas Meyer trekovské filmy točil perfektně. Dějově mě to plně vyhovuje, prostředí zajímavé. Záporní hrdinové velmi dobří (hlavně na straně Klingonů). I přes zjevné stáří takřka celé původní posádky to všichni zvládli. Vždyť některým už bylo sedmdesát!! Docela dobře to funguje i jako taková detektivka z prostředí Star Treku. Za mě velmi slušných 80 %.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Vesmírná loď Entreprise se s původní posádkou vydává vstříc neobjevené zemi - budoucnosti, v níž Fedearce uzavře mír s Klingony. Ne všichni jsou však z téhle vyhlídky nadšení. Diváka potěší i drobnosti - účast budoucího Worfa Michaela Dorna v jedné z vedlejších rolí - a pobaví pak zejména přítomnost Kim Catrall - nemohu si pomoci, ale když Vulkánka s tváří a výrazem Samanthy ze Sexu ve městě začne vykládat o logice, nedokážu jí to moc věřit:-)
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8
Velké zlepšení oproti předchozímu filmu. Výkony Spocka a Kirka naprosto úchvatné.
Ciiiri
Ciiiri
949 bodů
5
Tak tento filmy se mi moc nelíbil. Myslím, že jediné co na něm bylo nejhezčí, je to jak se tam všichni spolu hezky po letech sešli. Hezky zestárlý, ale sešli bylo to velmi milé. Film jako takový nic moc. Nemám ráda filmy, a díly kde se jen někdo obhajuje a snaží si zachránit život. Nebylo to tak hrozné, bylo to i chvilka zajímavé a zábavné, ale byli lepší (ale i horší proto 50%).
Tomas.Abi
Tomas.Abi
706 bodů
8
Napínavá trekovská detektivka se zákulisními politickými souboji. Charaktery postav jsou skvěle napsány a mají své vlastní cíle a důvody, proč je chtějí dosáhnout. Další přidanou hodnotou je i to, že se snaží Federace planet uzavřít mír s Klingonskou říší, takže sázky jsou vysoké a atmosféra je tak hustá, že by se dala krájet.