Srdečný pozdrav ze zeměkoule

70%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
10
Slovenská humoristická dvojice Lasica-Satinský nebyla ani v Česku v zábavných pořadech neznámým pojmem už pro svůj vlastní nezaměnitelný humor a tak nebylo divu, že tyto dva pánové dostávali, prostor i v českých filmech. Vidět jsme je mohli například v dětském snímku ´Nekonečná-nevystupovat´ (1978). Určitě není náhoda, že si je tvrdě prosazoval i režisér Oldřich Lipský do svého humoristického filmu o mimozemšťanech dělající průzkum o životě a stavu lidstva na planetě Země. Onu lidskou naivitu a podiv nad věcmi denního pořádku by nikdo jiný s takovým respektem zahrát nedokázal. Film se prezentuje převážně jako parodie na filmový žánr sci-fi, ale především je to parodie realismu lidského života a budování technologické struktury takového, jaký skutečně je. No, co se týče doby příběhu, přesněji byl. Realismus socialistického života v první polovině osmdesátých let ve své syrovosti skutečně jak vyšitý. Stálo by za úvahu volné pokračování z doby dnešní, ale kdo by opět tak dokonale scenáristicky zparodoval, a hlavně to tak impozantně zahrál, že? Snímek poukazuje na soudržnosti života, s jakými se běžně každodenně setkáváme a nic z toho nám tudíž nepřijde divné, nebo alespoň minimálně podivné. Prostě jsme se do tohoto životního stereotypu tak vžili, že nám vše připadá zcela normální. Tento snímek na mnohé poukazuje, ale bohužel, vlivem stáří snímku už mnohý humoristický obdiv dokáže ocenit už jen starší generace, která období socialismu skutečně prožila. Proto ta zmínka o volném pokračování.
Fingon
16 886 bodů
6
"Na Zemi žijí lidé... no, to aspoň nikoho u nás doma nešokuje..."
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
6.5
Obsazení výborné, herecké výkony dobré, ale výsledný dojem jen tak průměrný. Proč to nevím. Lipský je výborný režisér, Satinský, Lasica, Menzel dobří herci, ale stále je to pro mě jeden z horších filmů pana Oldřicha Lipského. Koukat se na to, ale rozhodně dá.
avenis
avenis
8 067 bodů
8
Režisér Lipský opustil své vyjeté koleje a pustil se do současného tématu, byť ozvláštněného tématem mimozemské pidlivizace. Není to špatné, je to sranda, ale... díky přítomnosti Menzela, který mi vždycky připadal takový nějaký bezohledný, díky tomu nastavenému zrcadlu naší moderní době, je to humor hořký. Dokonce sáhnul k vulgarismům, viz zatracená zkurvená práce. Ale Jiránkovi animáci to všechno hodně vylepšují. A pak soused Vaněrka:
"Ukradli mně auto! Ukradli mně auto!! Já celej život šetřim. Já celej život nežeru. Já se na to... Ukradli mně auto!"
miza
miza
2 336 bodů
7
Tento film je i malé dílo velkého kreslíře Vladimíra jiránka.Bohužel již odešel z této zeměkoule.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
6
Další skvělá komedie pana Lipského. Nedosahuje sice takových kvalit jako jiné pecky, ale přesto je pro mne lehounce nad průměrem. Nepouštím si ji každý rok jako jiné, ale občas na ni kouknu. Má totiž více slabších scén. Ovšem zase na druhou stranu jsou ty jiné opravdu zážitek.
dráza
dráza
888 bodů
7
Ufoni jsou mezi námi a považují za normální pozemšťanské chování i to co my sami za normální nepovažujeme. snad to tu nikdy nebude chodi tak jak v tom filmu a nebudeme chodit na čerstvý vzduch na skládku.