Správná posádka

76%
Správná posádka
Plakát traileru
Prezident John F. Kennedy převzal úřad a Amerika bouřila nadšením a výzvou Nové hranice. Mnoha lidem se zdálo, že je možno úspěšně bojovat se sociálními, politickými a ekonomickými problémy. A totéž platilo o konečné hranici: vnějším prostoru. Prezident vyzval národy, aby zaktivizovaly své nedokonalé vesmírné programy a dosáhly toho, že do deseti let přistane člověk na Měsíci. A Amerika odpověděla v podobě sedmi astronautů, kteří měli to pravé.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Projekt Mercury byl první americký pilotovaný kosmický projekt, který měl za cíl dopravit člověka na oběžnou dráhu Země a bezpečně ho navrátit zpět. Program probíhal v letech 1958 až 1963. Studená válka v plném proudu a závod s časem neúprosný. Kdo bude první? Amerika nebo Sovětský svaz? Dnes už samozřejmě víme jak to dopadlo a tento snímek s velkým hvězdným obsazením a se svou skvostnou více jak tříhodinovou stopáží nám věrně přibližuje, jak to všechno probíhalo na americké straně. Počátek dobývání vesmíru už od dob překročení rychlosti zvuku přes používání opic až po slavnostní událost. Snímek je natočen tak, že nesklouzává do stavu hraného dokumentu. Naopak historická fakta vypráví čistým filmovým stylem tak, jak byla. Sice se nejedná o sci-fi jako takové, ale je natolik zajímavý, že i tyto fanoušky, chtíc nechtíc, musí oslovit. Natočeno na základě knihy ´The Right Stuff´, kterou napsal Tom Wolfe a kupodivu není nijak nudný. Příběh je doslova nabitý událostmi a detaily, podpořené dobrými hereckými výkony, dobrou výpravou a hlavně dobrými vizuálnímu efekty. Snímek nominovaný na osm Oscarů a není divu. Sice z toho číší typický americký patriotismus, ale film jako takový je prostě pecka.
juraaaj113
297 bodů
7
fajn ale ten príbeh s Yeagrom trochu mimo
FlyHigh
FlyHigh
26 bodů
10
Hlavní linií celého filmu je americký projekt dobytí vesmíru a Měsíce, ale já si nemůžu pomoct ten film je hlavně o Člověku, který stál v pozadí. O jeho cestě chlapa a Muže životem při práci, kterou miloval a žil jak nejlíp uměl. Se svou odvahou, hrdinstvím, přímostí a neskutečným talentem byl Chuck Yeager tím největším borcem! Po tomhle filmu na sebe upoutal mou pozornost a ten chlap je prostě eso!!!

Dodatečné informace

Původní název:
Right Stuff, The (více)
  • USA Správná posádka
  • USA Right Stuff, The
  • USA Správní hoši
Země původu:
USA
Čeština:
Správná posádka je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch