Ace Ventura: Zvířecí detektiv

74%
Ace Ventura: Zvířecí detektiv
Ace Ventura je specialistou na pátrání po ztracených zvířatech. Jeho nejnovějším případem je pátrání po delfínovi Snowflakeovi, který je maskotem Miamských delfínů, což je tým amerického fotbalu. Delfína ukradli neznámí muži a mužstvo je bez svého maskota značně nejisté, což není před blížícím se Miamským pohárem ten nejlepší stav. Ředitelka marketingu Melissa Robbinsová je sice šokovaná Venturovým klackovitým chováním, přesto mu však případ svěří. Zpočátku se zdá, že stopa vede k bohatému Ronaldu Campovi, který nedávno koupil zařízení na přepravu delfínů a je známý svým zájmem o americký fotbal. Jenže brzy se tato stopa ukáže jako lichá. Případ dostane mnohem závažnější rozměr, když je nalezen trenér Delfínů Podacter mrtev. Ace brilantním způsobem přesvědčí detektiva Aguada i poručici Einhornovou, že nešlo o sebevraždu, ale o vraždu. Objeví také fotografii bývalého hráče Delfínů Raye Finkla, který byl vyhozen poté, co zavinil prohru svého mužstva. Ace však zjistí, že za prohru mužstva může jiný hráč, současná hvězda mužstva Dan Marino, a že Finkle, který skončil v blázinci, z něj před lety uprchl. Ace spěchá za Marinem, ten je však právě v té době unesen. Ace objeví další stopu, která vede přímo k šokujícímu odhalení pachatele obou únosů. Ace již ví, kdo je kdo v této podivné hře, ale ještě má před sebou opravdu těžký úkol, musí zachránit a osvobodit nejen delfína, ale také Marína a včas je dopravit na stadión, kde probíhá rozhodující střetnutí šampionátu.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Ace vznikl v období kdy byl Jim na vrcholu svých hereckých sil. Dokazuje to zde s každou scénou ve které se objeví. Jeho pověstný gumový obličej zde předvádí takové grimasy,že se jen těžko ubráníte smíchu. Film,který se jen tak neomrzí a stojí za opětovné shlédnutí.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Ace Venturu považuji osobně za slabší kousek z kolekce komedií Jima Carreyho, přesto je to slušná a nadprůměrná komedie, ve které ukazuje své umění v tomto žánru. Zvířátková bláznivina a odpočinková komedie pro celou rodinu. U mě však maximálně za 60%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
9
Tímto snímkem se Jim Carrey konečně výrazně dostal do podvědomí diváků a hlavně filmařů, jehož komediální talent na pomezí grotesky a zvukové komedie, lze snad porovnat jen s Laurelem a Hardym či Charliem Chaplinem po nástupu zvukového filmu. Velmi často přepálená ztřeštěnost mnohdy se blížící spíše až k trapnosti však ve své době uvedení snímku bylo něco, co mnoho let v komediálním žánru výrazně scházelo. Není divu, že se Jima takovéto role velmi dlouho držela. Byl zkrátka bezkonkurenční. Vytvořit podivínského detektiva pátrajícího po ztracených zvířatech byl velmi dobrý nápad. Spousta zvratových a komediálních možností tu bylo využito na maximum. Jako celek to sice může vypadat hloupě, ale faktem je, že příběh obsahuje tolik inteligentního a nepředvídatelného humoru, že se skutečně nelze ani jednou nezasmát.

Dodatečné informace

Původní název:
Ace Ventura: Pet Detective (více)
  • USA Ace Ventura: Zvířecí detektiv
  • USA Ace Ventura: Pet Detective
  • USA Ace Ventura - Ein tierischer Detektiv
  • USA Ace Ventura - lemmikkidekkari
  • USA Ace Ventura - loomadetektiiv
  • USA Ace Ventura - nori detektiv
  • USA Ace Ventura: Psi detektyw
  • USA Ace Ventura - Um Detetive Diferente
  • USA Ace Ventura, un detective diferente
  • USA Den galopperande detektiven
  • USA Detective zoon
Premiéra v ČR:
28. 7. 1994
Země původu:
USA
Čeština:
Ace Ventura: Zvířecí detektiv je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Ace Ventura: Zvířecí detektiv


Powered byJustWatch