Oni

61%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Připadalo mi to jako zmatenější odpověď na francouzský "Ils". V paměti mi ale pár scén zůstalo a jsem ochoten prominout i občasné nelogické chování hlavních postav. Patří to k tomu lepšímu co se v horrorech za poslední roky za oceánem zrodilo. 70%.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Atmosféra by se v tomto filmu dala doslova krájet. Mít za zadkem vrahy a neslyšet jejich hlas nebo je vůbec nevidět a vědět jen, že po Vás jdou, je opravdu nepříjemné. Chování a celkově jednání záporných protagonistů mi přišlo tak trochu úchylné.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Před nimi se nikde neschováte...ONI si Vás najdou všude...i doma!! "Proč nám to děláte?" ... "Protože jste byli doma!"
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Už sem všechno někde viděl, takže o originalitu tu rozhodně nejde, ale tohle mělo styl. Když je dobrej režisér, kterej danej žánr zvládá a umí pracovat s kamerou, má skvělé zvukaře a dokáže budovat dosti silné, nervy drásající napětí, atmosféru i strach. K tomu připočítám známé tváře jako Liv Tyler a Scott Speedman a jejich skvělé herecké výkony, nemám téměř co vytknout a proč nedávám plný počet? Takový film na 5* totiž není, ale ve svém žánru rozhodně jeden z nejlepších.
Pas
Pas
6 225 bodů
5
Na začátku to funguje výborně... atmosféra je napínavá, masky cizinců perfektní. Původně naplánovanou romantickou noc na samotě nabourá trochu víc událostí, než jen odmítnutí... Jsou to hlavně "oni", kdo se odnikud vynoří a znepokojují je. Nenechají se odbýt a jsou téměř všude. Provokují stále víc a víc, hrajou si. Potud dobrý... (i když dnes už docela ohrané). Bohužel jednání hlavních postav - tedy Kristen a Jamese - postupem času upadá do nepochopitelných sfér a "oni" nudí. Jinými slovy postavy jednají vyloženě debilně a co předvádí "návštěvníci" bylo již k vidění ve většině hororů. Je to taková "funny games" opletená spoustou klišovitých hříček a situací se zajímavým hereckým obsazením.
Mikik4444
3 886 bodů
5
Ježíš to byla ale blbost… samozřejmě jen za mě.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 867 bodů
5
No na film s příběhem stylu "Romantická noc a prostě přijde nějaká parta vrahů co si s vámi hraje" to nebylo zase tak špatné. Film byl zajímavý do chvíle, než zemřel ten jeho kámoš, pak už to bylo je běhání, panikaření kladných postav a hrdinskost 2. hlavní postavy. Nakonec to dopadne tak, jak asi všichni čekali od začátku.
farb
farb
2 064 bodů
8
Skvělá práce! Aneb děsit se dá i bez strašidel a nestvůr. Famózní hororová podívaná - skvěle vymyšlená, skvěle natočená, napínavá a perfektně odehraná.
karlik4801
1 942 bodů
8
Bavilo mě to do poslední sekundy. Napětí ze začátku filmu, se přehouplo do celého filmu a rázem z toho byl až po uši napěchovaný thriller. Když už film zaváněl koncem, začínal z toho být i dobrý horor s nápadem. Postavy po celou dobu trvání přemýšlí jako lidé, i když hrdinství se objeví snad v každém hororu. Opravdu kvalitní film, který si podle mě zaslouží mnohem lepší hodnocení.
NØSLEEP
NØSLEEP
244 bodů
5
Film je všeobecně horší než druhý díl prakticky ve všem. Napínavá atmosféra, která zachraňuje film je skvělá až do doby, než přijde konec a všechnu tu snahu zabije. Slabších 5/10
  • Atmosféra
  • Konec