Sněženky a machři

79%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Tento film se zařadil mezi klasiku české kinematografie. I když to není film s hlubokým posláním či příběhem, každý kdo byl na lyžarském výcviku se v tom najde :) Je to prostě komedie ze které některé hlášky zlidověly a to se počítá. Pokračování po 25ti letech už se nepovedlo, ale to sem nepatří. Pro mě jsou Sněženky a machří za 85%.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Na to, jak nemám rád české filmy, v nichž se hlavních rolí chopili dospívající teenageři, tak tohle bylo hodně povedené. Duchoslav, Kopta i Suchánek působí velmi přirozeně a zábavně, když hrají karty o svou vysněnou holku, a stejně tak i Radoslav Brzobohatý, jenž jim coby učitel a dívčin otec nedává nic zadarmo. A konečně to hašteření s alkoholem je opravdu jako ze skutečného života - osobně bych mohl vyprávět, kdybych si to pamatoval :D
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Neskutečně povedená komedie, kde je humoru až na půdu a o vtipných situací zde není nouze.
avenis
avenis
8 056 bodů
8
K lyžařským výcvikům mám specifický vztah, jako dcera učitelky tělocviku... a tak mohu jen konstatovat, že po obsahové stránce je film dokonalý. V době uvedení filmu mi bylo devatenáct a už jsem byla tak trochu "nad věcí", ale film mě bavil. Po mnoha opakováních už jen nostalgicky poslouchám otřepané hlášky a jediné, co se mi ještě nezajídá, je krásná hudba Zdeňka Johna.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Určitě nejlepší teen komedie, která v našich končinách vznikla s kultovníma hláškami, situacemi, herci, hudbou a nakonec i trochu toho dramatu.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6.5
Já to teda za nějakou klasiku mezi komediemi určitě nepovažuji. Pro mě to byla jenom další ničím výjimečná komedie, u které jsem se párkrát zasmál. Viky mě svých chováním hrozně rozčiloval, nemám rád tyhle třídní frajírky. Suchoš a jeho brýle neměli chybu :D
Cettlovka
5 032 bodů
9
Pěkná záležitost. Film, ve kterém se tradičně třída vypraví na lyžařský výcvik. Jeden z filmů, kde jsou dobré hlášky.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
Oldies komedie z lyžáku mě vždycky rozesměje dobrou pointou a jinak relativně dobrými hereckými výkony. Klasika mezi českými filmy, ve které poprvé zazářil Michal Suchánek...
saboter
saboter
3 564 bodů
8.5
Tak to je zkrátka klasika jak jinak by se tohle dalo nazvat slovo vyddř prdka vydrž zná oprvdu dnes každý a i herci jsou super ve svých rolý a i příběh vás solidně chytne a to opravdu ano a tky jak jsem řekl hlášky ty jsou nezapomenutelné no a co ostatní to je zkrátka slušné.
kawa
3 388 bodů
8.5
Slavná filmová komedie, která odkazuje na to nejlepší co se v českém filmu za komunismu událo v oblasti dětského filmu. Hlášky z filmu žijí dodnes.