Přežít Vánoce

57%
Přežít Vánoce
Přežít Vánoce

Když si, osamělý, životem otrávený ale velmi bohatý Drew Latham (Ben Affleck) pronajme na vánoční svátky náhradní rodinu, spustí tím lavinu neuvěřitelných událostí. Drew se rozhodl, že tento rok už nebude trávit Vánoce jen sám, a proto udělal rodině Valcosových (James Gandolfini, Christina Applegateová a Catherine O'Harová) velmi zajímavou nabídku. Měli ji ale odmítnout. Teď jejich protivný host mění svými neslýchanými požadavky poklidné svátky klidu a míru v pekelnou noční můru! Přežít Vánoce je výborná komedie, která vám dokáže, že vaše rodina je na tom ještě dobře.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Filmů s vánoční tématikou není nikdy dost a to hlavně v období Vánoc,ale to by ty filmy musely být také trochu kvalitní. Přežít vánoce je totiž stupidní komedie kde by jste jen těžko hledali obstojné herecké výkony. Humor nefunguje a místy působí až nemístně.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
5
Osamělý, nepříjemný mladý milionář zaplatí rodině, bydlící v domku kde vyrůstal, aby s ním strávila Vánoce. Ti samozřejmě nejsou nadšení, ale kdo by se pro vysoký obnos nakonec neobětoval. Námět sice vypadá na bláznivou komedii, ale není tomu tak. I když v plné vánoční atmosféře nějaké ty úsměvné situace samozřejmě jsou, dokonce i výrazně cílené trapnosti a to vše okořeněné kouskem romantiky. Jako celek to však není nic jiného, než malý roztomilý sváteční film v televizním kabátě velmi se hodící k televiznímu odpočinku po náročném předvánočním shonu. Každá postava divácké sympatie hodně těžko získává, z nichž největší smůlu má Ben Affleck, kterému to všestranné nadšení prostě nějak nelze uvěřit. Christina Applegate snad jako jediná ve své roli charakterově zpočátku vypadá zcela normálně, avšak každou další minutou po jejím příchodu na scénu jakoby se tento fakt nějak začínal zhoršovat. Zkrátka a dobře, snímek shlédnutelný je, pokud se na to člověk dívá znaven a naprosto s prázdnou hlavou. A je cílený snad jen pro dámskou část diváků.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6
Ben Affleck hraje bohatého chlápka, který dělá do reklamy a má špatné vzpomínky na Vánoce. Tak by je nejraději strávil s přítelkyní na Fidži, aby na ně nemusel myslet, ale ta se s ním kvůli tomu rozejde (?!). No a on se po pár peripetiích vydá spálit svoje bolístky napsané na papírku před svůj rodný dům, kde se mezitím usadila svérázná rodina, jež pro podivína, co jim před domem rozdělává oheň, nemá moc pochopení. Ale rychle ho získá, když jim dotyčný nabídne čtvrt milionu dolarů za to, že budou na Vánoce předstírat, že jsou jeho rodina. Což se skřípěním zubů funguje do chvíle, než se domů na svátky vrátí jejich dcera (Christina Applegate) a než se bývalá Drewova přítelkyně rozhodne svému milému odpustit. Koukat se na to celkem dalo (Catherine O´Hara od doby, kdy hrála matku Kevina v Sám doma, celkem zestárla, ale vynahradila to nadšením při focení v roli sexbomby nebo spíš prostitutky, které jí bůhvíproč Drew zaplatil), pokud o tom člověk moc nepřemýšlel, ale že bych toužila to vidět ještě jednou, potažmo to zařadit do svých oblíbených vánočních filmů, tak to ani ne.

Dodatečné informace

Původní název:
Surviving Christmas (více)
  • USA Přežít Vánoce
  • USA Surviving Christmas
  • USA Affreux Noël
  • USA Famille à louer
  • USA Jingle Bells - Eine Familie zum Fest
  • USA Julfritt
  • USA Natale in affitto
  • USA Prežiť Vianoce
  • USA Sobrevivendo ao Natal
  • USA Sobreviviendo a la Navidad
  • USA Wie überleben wir Weihnachten?
Premiéra v ČR:
9. 12. 2004
Země původu:
USA
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
14,79 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění