Metro

54%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Ryze evropský snímek se daným subžánrem na hororové scéně ničím nevymyká od těch amerických. Vlastně v podstatě nepřináší nic nového, kromě prostředí, kde se příběh odehrává. Katakomby různých chodeb a skrytých tajemných místností s bůhví čím a kým kolem metra je dobrý nápad, který byl v tomto případě využit na maximum. Noční příběh Kate vracející se z firemního večírku uvězněné pod zemí po nočním uzavření metra přináší účinnou směs dějových zvratů, klaustrofobního strachu, hmatatelného napětí a hrozby smrti, o jakém se nikomu ani nezdálo. Tmavé londýnské podzemí s děsivou atmosférou je skutečně využito s velkým efektem na vizuální složení veškeré děsivosti z neznámého nebezpečí, které je zdatně podpořeno ruční kamerou trefně využívající pohled diváka. Scénář, který si režisér Christopher Smith napsal sám, je pevný v dramatičnosti a diváckého zájmu. Snímek jako takový sice mezi filmovou hororovou elitu nikdy patřit nebude, ale to neznamená, že by byl špatný. Za pozornost rozhodně stojí i když je již divák doslova přesycen podobnými snímky americké provenience. Evropa tohle umí také a tento snímek je toho důkazem. Hororový popkornový film bez bázně a hany, který ocení jen hororový fanoušek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Tak nějak jsem překvapený, že tu všichni řeší, jak se vrah dostal do té které místnosti, jak na sebe navazují scény. Já to nějak automaticky vnímal jako zastřenou skoro snovou jízdu (ostatně ji odstartuje to, že hrdinka usne), která rozhodně nemá působit jako realistický film. Jediné, co mě mrzí, že v polovině odhalením záporáka upadne děj do značného stereotypu. (To jak má hrdinka několikrát příležitost zloducha zabít a neudělá to, je opravdu iritující, ale přežil bych to). 50 %
Fingon
16 886 bodů
4
... a tak jo, dá se na to koukat. Když se představil hlavní záporák, měl jsem na chvíli pocit, že mi něco uniklo a tohle bude Nosferatu Reloaded, což se bohužel/bohudík nestalo. A Lola... ehm, Franka Potente... zase běhá...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3.5
Velice, velice nezaujatelné. Méně než průměrný film. Britové neumí v žádném případě kvalitní filmy. Není o co stát.
Pas
Pas
6 225 bodů
2.5
Glum v Londýně Opuštěné metro se zdá být ideálním prostředím pro horor, tvůrci ho však zasypali příšerným nelogickým balastem: V Londýnských tunelech si pobíhá nějaký bastard, vraždí lidi včetně ostrahy na potkání, schovává se v záhadném doupěti s lékařským materiálem a nikdo o ničem samozřejmě neví... Uprostřed noci v metru stále jezdí vlaky a člověk přesto nemá šanci dostat se v jednom z největších evropských měst ven, protože zavřeli - co to sakra je? Největší slabina je však v záporákovi - nic mizernějšího, co se týká nápadu i provedení, jsem dlouho neviděl. V jedné scéně tenhle ocásek masakruje člověka s kadencí armády terminátorů, v další dostává nakládačku od vyděšené holky, v jiné se chová jako neškodný idiot.Spíchnuto narychlo a ještě amatérsky,podívat se na to dá, ale jednou a stačí.
Cettlovka
5 032 bodů
4
Výtečná hlavní herečka, ale film celkově dost přestřelenej.
Duffman97
Duffman97
1 613 bodů
2
Tento film měl potenciál být temným kvalitným hororem.Konkrétně první půlka.Pak ovšem to co dělá horor hororem vystřídá hnus a brutalita,což rozhodně není pro mně.40%.
maroo77
96 bodů
6
Sice jsem se těšil na Joe Andersona, a moc jsem se ho nedočkala, ale i tak se mi film dost líbil. Franku Potente mám rád, a celá situace se zavřeným metrem je slušně děsivá. Nelidský, brutálně násilnický ohavný mutant, který zamorduje kohokoli, jenom pro vlastní radost.
Smazaný uživatel
0 bodů
4
Horor, který se ze začátku zdál být docela zajímavý, ale jakmile se objevila hlavní hrdinka, šlo všechno do háje, protože Franka Potente prostě není můj typ. A k tomu ještě záporák, kterej byl sice slušně namaskovanej, ale jakmile začal křičet jako opice a i se tak podobně spustil ze stropu, musel jsem se začít smát a všechen hororovej nádech filmu byl pryč! Takže suma sumárum: hodnotit se dá jenom začátek filmu a některé efekty, protože ostatní za moc nestojí!!!