Smrtonosná zbraň

83%
Smrtonosná zbraň

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse, jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování.




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
10
Kulotvní Buddy kriminálka,která k sobě spojila dvě herecké hvězdy,které jsou tak rozdílné jak jen můžou být. Mel Gibson je zde správný divočák,kterého vytočí i ta nejmenší prkotina a Danny Glover zase zastává roli mrzouta,který odpočítává dny do důchodu. Přesto k sobě tahle dvojka perfektně sedla a vytvořila snad nejznámější policejní duo. Příběh je vynikající,což se dalo očekávat,protože za scénářem stojí mistr ve svém oboru Shane Black. Smrtonosná zbraň je zábavná,akční a nezaměnitelná. Zkrátka jedinečná.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Klasika, která nestárně. První díl je kvalitní podívaná, ale přeci jen je to seznamovačka a tampo je z počátku pomalé. Pěkný kriminální akční jízda a hlavně perfektní chemie mezi Melem Gibsonem a Dannym Gloverem. Baví mě oba dva stejně. Akční klasika osmdesátých let, která je dobrá i s klasickými nesmysly, které se v těchto filmech prostě vyskytovaly.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Černošský seržant Roger Murtaugh mající pár týdnů do důchodu a bílý seržant Martin Rigs se sebevražednými sklony. Tak tihle dva dohromady by skutečně mohli vytvořit coby parťáci smrtonosnou zbraň proti všem zlotřilcům. Akční komedie z druhé poloviny 80. let byla opravdovou trefou do černého. Stylem se velmi přibližuje snímku stejného ražení 'Policajt z Beverly Hills', ale svým způsobem jde přeci jen o trošičku dál. Děj nesleduje jen daný případ spojeného z různými humornými situacemi, ale i soukromého života každého z nich. A tím vznikla podívaná, kde víme o hlavních postavách už opravdu téměř vše. Děj se hlavně trefuje do diplomatického problému lehce zneužitelného a tak se vlastně jedná i o upozornění na danou věc a jistou kritiku. Snímek je svěží, zábavný a patřičně akční, jehož vrcholem je dynamická finálová rvačka Martina Rigse s padouchem Joshuem. Ohromný potenciál oslovit i současné diváky nemůže nechat na pochybách.


Dodatečné informace

Původní název:
Lethal Weapon (více)
  • USA Smrtonosná zbraň
  • USA Lethal Weapon
  • USA Dødelig våpen
  • USA Dodelijk wapen
  • USA L'arme fatale
  • USA Tappava ase
Země původu:
USA
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
120,21 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Smrtonosná zbraň je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Smrtonosná zbraň


Podobné


Powered byJustWatch