Princezna a námořník

56%
Princezna a námořník
Princezna a námořník
Okouzlující bahrainská princezna Meriam Al-Khalifa bez ohledu na svůj vznešený původ se stejně jako ostatní ženy musí podřizovat zvyklostem muslimských zemí. Krátí si čas vytáčením náhodných telefonních čísel a rozprávěním s každým, kdo zvedne sluchátko. Jednoho dne se však náhoda promění v osud dívka se totiž dovolá sympatickému americkému námořníkovi Jasonu Johnsonovi. Následuje tajná schůzka, která v mladé dvojici probudí lásku. Provází ji však neustálé nebezpečí a protože Jasonova vojenská služba končí, dvojice se musí rozhodnout co dál. Námořník připraví dívčin útěk z paláce, jenže ani odjezd do USA jejich situaci nevyřeší tam je totiž Meriam zatčena coby ilegální přistěhovalec.


Režie:
Scénář:

Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
4
Naivní romantická pohádka, která se tváří až moc realisticky, ale většinou jde o hodně velkou nudu s typickým happy endem na konec. Jednu hvězdu dávám za Mark-Paul Gosselaar, kterej byl výbornej v seriálu Policie New York a druhou za tu princeznu, která byla opravdu hezká a docela to této dvojici slušelo, ale jinak je to blbost.
Tomas_313
Tomas_313
1 197 bodů
5
Film snažící se projevit jako vážné drama o lásce a ne jako bezduchá romantická slátanina, kterou lze sledovat pouze pod vlivem psychoaktivních látek a s potřebou psychicky týrat sebe sama. Musím uznat, že z části se mu to daří a určitým nevyjádřitelným způsobem se od těchto děl liší, na druhou stranu hrozné herecké výkony (především princezny Meriam), které u mě místo pláče způsobovali nezadržitelnou potřebu chechtat se nástrahám novodobého Romea a Julie alias muslimská princezna neznající myčku a vlastenecký cukrouš představující milovanou Ameriku, se usilovně snaží film zaškatulkovat do sekce filmů pod názvem: Jen na vlastní nebezpečí. Přesto nebudu skeptický a na závěr uznám, že na TV film tohoto žánru to ujde, pokud jste ale romantická žena držená despotickým manželem čekající na vytouženého osvoboditele, přimyslete si k mému hodnocení dalších 20, možná i 30 procent. 50%

Dodatečné informace

Původní název:
A Princesa E o Soldado (více)
  • USA Princezna a námořník
  • USA A Princesa E o Soldado
  • USA Die Prinzessin und der Marine-Soldat
  • USA Gia ton erota mias prigipissas
  • USA La princesa i el marine
  • USA Princess and the Marine, The
  • USA Princezná a námorník
  • USA Prinsessan och marinsoldaten
  • USA Prinsessan tuomittu rakkaus
  • USA Prinsessen og marinesoldaten
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění